Keşke dememek için reflektör tak, görünür ol!

TAKİP ET

Tarım sezonunun başlamasıyla birlikte üzücü kazalar yaşanmaması açısından römorklarda reflektör takılmasına devam ediliyor.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, köy ziyaretleri kapsamında çiftçilerin römorklarına reflektör takmaları konusunda uyarıyor.
Bayram, “Çiftçilerimizi Traktör ve römorkların gece karanlığında görülememesinden dolayı meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için traktör ve römorklarınıza görülmeyi kolaylaştırıcı reflektör takmaları için uyarıyoruz. Tarım sezonun başlaması ile üzücü kazalar yaşanmaması için Trafik kurallarına lütfen uyalım. Karayolları Trafik Kanununa göre traktörlere geceleri yolda diğer sürücüler tarafından fark edilmeleri için sarı çakar lamba, traktör römorkları ve diğer römorkların arkasına 2 tane reflektör taktırılması zorunlu olup, çalışır durumda olması gerekmektedir. Trafik kazaları sonucu ölüm ve yaralanmaların önlenebilmesi ve cezai işlem uygulanmaması için sarı çakar lamba ve reflektörlerin acilen taktırılması gerekmektedir. Değerli çiftçimiz, acı kazalara neden olmamak İçin, traktör ve römorkların gece karanlığında görülememesinden dolayı meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için traktör ve römorklarınıza görülmeyi kolaylaştırıcı reflektör taktırmayı unutmayın” dedi.