Kazımkarabekir Paşa'yı Anma Mesajları

TAKİP ET

Şart Fatihi Kazımkarabekir Paşa'nın vefatının 73. yıldönümü nedeniyle yayınlanan mesajlar

DR. RECEP ŞEKER; “KÂZIM KARABEKİR PAŞA’YI RAHMETLE VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Kazım Karabekir Paşa’nın vefatının 73. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’yı vefatının 73. Yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz.

İlimizin ve ülkemizin büyük değerlerinden Kazım Karabekir Paşa, Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale savaşı ve Kurtuluş savaşı gibi ülkemizin önemli kurtuluş mücadelelerine katılarak büyük başarılara imza atmıştır.

Ruslar ve Ermenilere karşı şark cephesi komutanı olarak büyük zaferler kazanan ve doğudaki kesin sınırımızın çizilmesinde çok önemli rol oynayan Kazım Karabekir Paşa bu büyük başarıları nedeni ile “Şark Fatihi” unvanını almıştır.

Büyük bir komutan olmasının yanında aynı zamanda önemli bir eğitimci ve başarılı bir siyasetçi olan Kazım Karabekir Paşa ülkemizin yaşadığı ağır savaşlar sonunda mağdur olan ve yetim kalan yetim yavrulara kucak açarak gerçek bir baba olmuş, eğitimleri ile ilgilenmiş, yetim yavrularının hayatını ve geleceğini kurtarmıştır. Bu duygu ve düşünceler ile vefatının 73. Yıl dönümünde Kazım Karabekir Paşa’yı, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, mekânları cennet olsun.” dedi.

 

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI:

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Kazım Karabekir Paşa’nın vefatının 73. yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Başkan Kalaycı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli Mücadele’de, doğu hattımızın düşman işgalinden kurtarılması için orduya komutanlık eden Şark Fatihi Kâzım Karabekir Paşa, göstermiş olduğu mücadele azmi ve kazandığı zaferlerle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş, hemşehrimiz olması vesilesiyle de bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Kazım Karabekir Paşa'nın başarıları cephelerde sınırlı kalmamış; eğitim ve sosyal alanda birçok yararlı hizmetlerde bulunmuş, düşman saldırılarında yetim ve öksüz kalan çocukların sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamıştır. Ebediyete intikalinin 73. yıl dönümü münasebetiyle bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızda büyük emeği olan 15. Kolordu kumandanı Kazım Karabekir Paşa’yı, onunla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum.”


AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN 

Kazım Karabekir Paşa'yı ölümünün 73.yıldönümünde minnetle andığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hemşehrimiz Şark Fatihi Kâzım Karabekir Paşa, 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesi’nde, Kafkas Cephesi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkların her biri bir destan değerindedir. Kazım Karabekir Paşa'nın başarıları cephelerde sınırlı kalmamış eğitim, sosyal ve siyasi hayat içinde birçok yararlı hizmetlerde bulunmuştur. Ermeni ve Rus saldırılarında anne ve babaları ölen çocuklar için mektep açmış, bölgenin sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamıştır. Kazım Karabekir Paşa kahraman bir asker, öksüz ve yetim babası, önemli bir siyasetçi ve yazardı. Ordudan ayrıldığı halde, askerlik ruhunu yitirmedi. Şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer alan ve bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızda büyük emeği olan Kazım Karabekir Paşa'yı aramızdan ayrılışının 73. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun."


İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

Anadolunun bağrından yetişmiş en büyük komutanlardan birisi olan, milli birliğin önemini çok iyi bilen, bu birliğin gereklerini en iyi şekilde yerine getiren ve şu sözleriyle de '' Ey Türk oğlu! Sen pek sâfsın, seni herkes aldattı! Erdim diyen, döndüm diyen çemberinden atlattı!’’ Türk Milletinin ne denli temiz yürekli olduğunu vurgulayan değerli bir insan ve komutandı. Kazım Kârabekir’in kızı Hayat Karabekir Feyzioğlu, Genelkurmay Karargâhında yapılan bir anma töreninde de şöyle demiştir: “Babamın bir sözü vardır, sık sık tekrarlamak ihtiyacı duyarım; ‘Vatandaş! Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatini ara ve öğren! Sonra münakaşasını istediğin gibi yap! Birincisi vicdanına, ikincisi seciye ve irfanına dayanır.’  Kâzım Karabekir Paşa bu sözleriyle de toplumumuza ışık tutmuştur.

Kurtuluş savaşımızın kahramanlarından değerli hemşehrimiz Kâzım Karabekir paşamızı vefatının 73. yılında saygı, minnet ve dua ile anıyorum.




KAZIMKARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP BOYACIOĞLU:

Türk milletinin varlık, yokluk mücadelesi verdiği Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı yıllarında özellikle Doğu Anadolu'da gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla "Şark Fatihi" unvanı ile anılan asker ve devlet adamı Kazım Karabekir paşamızı onun ismini taşıyan güzel yurdumuzda onurlu ve gururlu bir şekilde torunları olarak dualar ile anıyoruz. Tarihimizde derin bir iz bırakan paşamızın bizlere emanet ettiği yurdumuzda birbirimize olan sevgi ve saygılarımızla sahip çıkarak onun emanet ettiği bu topraklarda bizlerde elimizden gelenin en iyisini yaparak gelecek nesillerimize bu emaneti en iyi şekilde aktarma gayreti içerisinde olacağız.

Kars’ı düşman işgalinden kurtaran Şark Fatihi ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa’mızı, vefatının 73. yıl dönümünde hemşehrileri olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz. Milli Mücadele’de, halkımızın en önemli dayanağı olan ve Rus işgallerine geçit vermeyen Kazım Karabekir Paşa; sadece bir komutan değil aynı zamanda bir eğitimci, bir rehber, yetim babası ve siyasetçi olarakta tarihteki nadide yerini almıştır. Karamanlıların, adını gururla taşıyan biz Kazımkarabekir’lilerin ve tüm Türk milletinin gönlünde hep yaşayacak ve hatırlanacak olan hemşehrimiz güzel ilçemizinde adını aldığı Kut'ül Amare'e kahramanı Kazım Karabekir Paşa’mızı saygı ve rahmetle anıyorum. Kabri nur, ruhu şad olsun.

 

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU:

Kurtuluş Savaşımızın önemli komutanlarından, bu topraklarda bağımsız ve hür yaşamamızda büyük emeği olan 15. Kolordu kumandanı Hemşerimiz Kazım Karabekir Paşa’yı Ebediyete intikalinin 73. yıl dönümünde minnet ve şükranla anıyorum.


AYRANCI BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL BÜYÜKKARCI:

Vefatının 73. yıl dönümünde; siyasetçi, asker ve eğitimci kişiliği ile gönüllere taht kurmuş hemşerimiz Kâzım Karabekir Paşa'yı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanı cennet olsun.










karaman kazımkarabekir savaş kalaycı recep Şeker atila zorlu recep boyacıoğlu yüksel büyükkarcı