Kazımkarabekir'de Kaymakamsız Kaldı

TAKİP ET

Karaman'ın 5 ilçesinden 3'ü yeni Kaymakam ataması yapılmadığı için mülki idare amiri olmadan yönetilmeye başlamıştı.

Son Kaymakamlar kararnamesi ile Ermenek Kaymakamı Hacı Kerim Meral, Artvin’in Yusufeli Kaymakamlığına, Ayrancı Kaymakamı Fatih Eroğlu Mardin Vali Yardımcılığı görevlerine atanmış, Sarıveiller Kaymakam vekili Mehmet Bircan’ın da görev süresi dolması nedeniyle ilçeden ayrılmasıyla ilçeler kaymakamsız kalmıştı.

Ermenek ve Sarıveliler Kaymakamlıklarına Başyayla Kaymakam Vekili Erdal Bilgiç vekaletle görevlendirilirken, Ayrancı Kaymakamlığına ise Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan vekalet etmeye başladı. Ermenek Kaymakamlığı’na dün yapılan atama ile Fatih Erdoğan vekaleten atanırken, diğer ilçelere atama yapılmamıştı. İlçelerde kaymakam eksikliği varken, Karaman’ın Kaymakamı olan bir diğer ilçesi Kâzımkarabekir’de bugün itibariyle kaymakamsız kaldı.

Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık’ın geçtiğimiz yıl yayınlanan kararname ile Kars Vali Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından vekaleten bu göreve  Ramazan Aykut Saka atanmıştı. Yaklaşık bir yıldır Kazımkarabekir Kaymakamı olarak görev yapan Saka yayınladığı bir veda mesajıyla kaymakamlık görevinin sona erdiğini duyurdu.

Kaymakam Saka mesajında, “Şark Fatihi yetimler babası Kazım Karabekir Paşa’mızın memleketi olan aynı zamanda zengin geçmişe ve köklü tarihe sahip Kâzımkarabekir İlçemizde büyük bir onurla sürdürdüğüm Kaymakam vekilliği görevim 20 Eylül 2023 tarihinde sona ermiştir. Kâzımkarabekir’de görev yaptığım süre boyunca başta yakın olarak çalıştığım birim amirlerimize ve personellerimize, Belediye Başkanlığımıza, İl Genel Meclisi üyelerimize, Siyasi Parti Başkanlıklarımız ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarına, Muhtarlarımıza ve ilçemizde beni evimde hissettiren tüm Kazımkarabekir’li hemşerilerimize en içten dileklerimle teşekkür eder, sağlık ve mutluluklar dilerim. Hoşcakalın” dedi.

Kaymakam Saka'nın yerine yeni bir atama yapılmadığı bilinmezken, diğer ilçeler gibi Kazımkarabekir'in de bir süre vekaletle yönetilmesi bekleniyor.

kazımkarabekir kaymakam ramazan aykut saka ermenek ayrancı sarıveliler başyayla karaman