Kazımkarabekir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık başkanlığında yapıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı saat 10.00'da tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılan toplantıda alınacak tedbirler doğrultusunda yapılması gerekenler görüşüldü.

Toplantı sonunda Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık yaptığı değerlendirmede, "Kadına yönelik şiddet en önemli insan hakkı ihlallerinden biridir, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için; ilgili Bakanlıkların birlikte çalışması sonucu 75 maddeden oluşan kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı hazırlanmış olup Kaymakamlığımızca ilgili daire müdürlerimize talimat verilmiştir” dedi.

Alınan kararlar çerçevesinde ilçede yoğunluğun çok olduğu yerlere Kades'le ilgili afişler asılarak,  gün içerisinde kurulan Pazar yerinde Kades uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik stant kurulmuş, Kades uygulamasını bilmeyen kadınlarımıza uygulamanın nasıl indirileceği ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verildi.