KAZIM KARABEKİR PAŞA ANILDI

TAKİP ET

 

Kazımkarabekir ilçesinde, Kazımkarabekir Paşa'nın 71. ölüm yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da katıldı.

Törende konuşan Elvan, "Kazım Karabekir Paşa'nın, bu büyük insanın hatırasını yaşatmak, onu yeni nesillere daha iyi tanıtmak bugün her zamankinden daha önemli. Kazım Karabekir, eşsiz bir askeri deha olmasının ötesinde vatanını, milletini kara sevdalı olarak seven birisidir." dedi.

Elvan, "Vatan için canını seve seve feda eden kahramanlar bugün de vardır. Bu ülkede Kazım Karabekir'ler bitmemiştir ve bitmeyecektir. İstiklal Harbi'nde düşmana Kazım Karabekir 'dur' demiştir. Ondan doksan küsür sene sonra Ömer Halisdemir'ler, Fethi Sekin'ler yine hainlere 'dur' demiştir. 15 Temmuz'da binlerce kahraman, ülkemizi bölmeye, parçalamaya ve yıkmaya çalışan hainlere 'dur' demiştir. Bu milletin mayasında işte bu vardır" diye konuştu.

Bakan Kurum ise konuşmasında, Kazım Karabekir'in döneminde tüm savaşlara katılmış önemli bir asker olmasının yanı sıra eğitimci yönünün de çok kuvvetli olduğunu söyledi.

Kurum, "Anadolu'nun yaşadığı ağır savaşlar sonunda yetim kalan yavrularımızın eğitimi ve hayata tutunması noktasında çok önemli görevler üstlenmiştir. Adeta harabeye dönmüş Anadolu'nun saçlarını okşamıştır. Umutsuzluk vaktinde umut olmuştur. Acı zamanında mutluluk ve inanç aşılamıştır. 'Kaybedeceğiz' korkusuyla mücadele etmiş, kazanmayı tüm memlekete öğretmiştir. Fakat bu ülkenin yetim çocuklarını başka sevmiştir. Yapmaları gereken şey belediyecilik iken böylesine bir hakarete kalkışmaları çok da anormal değildi. 'Neden' diye sorarsanız, Paşamızın ismini tabeladan kaldırmak isteyenler, belediyelere giden gelirleri vatandaşa değil PKK terör örgütüne götürenlerdi. Belediyeye ait araçlarla hendek ve çukur kazanlardı. Bunlar, gencecik yavrularımızı dağlara kaçıran, aslanlarımızı gazi eden, şehit eden hainlerdi" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kurum ve Elvan'a çeşitli hediyeler takdim edildi.