Kazım Karabekir'in 90 Yıllık İlköğretim Okulunun Yıkılmasına İlçe Halkından Tepki Geldi

TAKİP ET

'LÜTFEN ANILARIMIZA DOKUNMAYIN'

İlimiz Kazımkarabekir İlçesi’nde 90 Yıllık Tarihe sahip İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yerine “Piri Reis Okulu” yapılma kararı İlçe halkının tepkisine neden oldu.

Konunun facebook Sosyal Medya hesabında bir vatandaşın dile getirmesi üzerine pek çok Kazımkarabekirli alınan karara tepki göstererek, 90 Yıllık bir tarihe tanıklık yapan ve hala kullanıma elverişli olan binanın yıkılma kararını eleştirerek tepki gösterdiler.

90 Yılda birlerce Kasabalının öğretim gördüğü ve binlerce kişinin anılarının olduğu binanın yıkılarak yerine yeni bir bina ile yine okul yapılmasına tepki gösterdi.

Facebook hesabındaki bazı vatandaşların konu ile ilgili tepkileri şöyle;

Şerife İnce Dinler

Hiç bir şey yapılmasa bile, öylece kalsın. Lâzım oldu da arsa mı bulamadılar? O binada çocukluğumuz var, kutlanmış bayramlarımız var, yerli malı haftasında yere düşürdüğümüz kırıntılar var, kaybettiğimiz arkadaşlarımızla anılarımız var, orda henüz büyümemiş bir kasaba çocukluğu var... Lütfen, anılarımıza dokunmayın! O merdivenlerde bütün kasaba çocuklarının resmi var...

Mustafa Yalçın

Kültür merkezi olmasını destekliyorum. Müze için yer aranıyor. İşte size binası da tarihi olan hazır yer. Yıkılırsa bir nesil kasabalının anılarını yok ederler. Yazık olur.

Fuat Boyacıoğlu

Bu binamız yıkılırsa hatıralarımız da yıkılıp gidecektir. Hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Mehmet Ay

Kazımkarabekir Kültür Sitesi olması için imza toplayalım tarihler yıkılmasın.

Mustafa Aksoy

Doğrusu budur yoksa kültür merkezi fen işlerinin bulunduğu yere yapılacak, yazık günah hazır binalar yıkılacak tekrar bölgeye yapılacak.

Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK