KAZANÇ İSTİSNASI FIRSATI

TAKİP ET

GENÇ GİRİŞİMCİLERE KAZANÇ İSTİSNASI FIRSATI

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal, 29 yaşını doldurmamış genç girişimcilere kazanç istisnası getirildiğini belirterek gençlerimizi bu imkandan yararlanmaya çağırdı. 

Uysal yaptığı açıklamada; “Ticari, zirai veya mesleki faaliyetli nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilerin, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi süresince elde ettikleri kazançlarının 75.000 .- Liraya kadar olan kısmı gelir vergisinden müstesnadır. 
Tabiki bunun belirli şartları var. Bunlar; İşe başlamanın kanuni süresi içerisinde bildirilmiş olması, kendi işinde bilfiil çalışması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi, mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması, ölüm nedeniyle faaliyetin eş ve çocuklar tarafından devralınması hali hariç olmak üzere, mevcut bir işletmenin devralınmamış olması gerekmektedir. 
Bu istisnadan yararlanabilmek için kanunun resmi gazetede yayımlandığı 10.02.2016 tarihinden itibaren iş yeri açmış olması gerekmektedir.”dedi.