Kayserilioğlu'nun 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

TAKİP ET

CHP Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı ve ifade hürriyetinin sağlandığı, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından olmuştur. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlanmıştır.

"Basın ve ifade özgürlüğü" demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini üstlenmelidir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemez. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün" Basın, milletin müşterek sesidir" sözleri, basının toplumu aydınlatma bakımından üstlendiği görevi en iyi şekilde açıklamaktadır.

Gecesini gündüzüne katarak, ailesinden çocuğundan feragat edip, gerektiğinde kendi yaşamlarını tehlikeye atarak ülkemiz gündeminden siyasi ve  sosyal alanda haber vermek için büyük bir özveriyle çalışan basın mensuplarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerek ülkemizin, gerekse Karaman'ımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdiği duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

Bu düşüncelerle 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü  yerelden ulusala tüm basın çalışanlarının gününü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyorum” dedi.