Kaymakam Gür, Üzüm Pekmezinin yapılışını izledi

TAKİP ET

Karaman'ın Başyayla ilçe Kaymakamı Seda Gür, Üzümlü köyünün yöresel ürünlerinden üzüm pekmezinin yapımını izledi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve beraberindeki heyetle birlikte pekmez kaynatan köylü kadınlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Gür, daha sonra elma hasadına katılarak vatandaşları bahçelerinde ziyaret etti.

Başyayla Kaymakamı Seda Gür, İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Bozyaka köyünde yapımı devam eden ve tamamlandığında Bozyaka köyü nüfusuna kayıtlı şehidimizin isminin verileceği konukevinde incelemelerde bulundu. Burada köy muhtarından bilgiler alan ve konukevinin yapımında katkısı bulunan şehit ailesi ile destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Gür, Belediye Başkanı Ahmet İpek, AK Parti İlçe Başkanı, İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte Üzümlü köyünde yapımı tamamlanan ve köylerdeki su sorununu büyük ölçüde çözecek olan Üzümlü Göletinde de incelemelerde bulundu.

Buradan Üzümlü köyünde 16 öğrenciye eğitim hizmeti sağlayacak olan Anaokulunun açılışına katılan Kaymakam Seda Gür anaokulunun açılış sürecinde emek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Genel Meclisi üyelerine ve Üzümlü köyü muhtarına teşekkür etti.

Kaymakam Gür yine ilçeye bağlı Büyükkarapınar köyünde yapımı devam eden kilitli parke işini de yerinde inceledi.