Kavurucu Sıcaklar

TAKİP ET

Son yılların en etkili ve kavurucu sıcakları geliyor. Meteoroloji sıcak hava kütlesine karşı bölge genelinde vatandaşları uyardı.

9 DERECE ARTMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Beklendiği Yer: Bölgemizde (Konya-Karaman-Niğde-Aksaray) mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, 13.07.2016 Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki haftanın başına kadar ki periyotta kademeli olarak artarak mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği, özellikle önümüzdeki 16.07.2016 Cumartesi ve 17.07.2016 Pazar günlerinde  de mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği ve yer yer uzun yıllar ekstrem sıcaklık değerlerine yaklaşabileceği tahmin edilmektedir.
Bölge İl merkezlerinin önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günlerinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ile uzun yıllar ekstrem hava sıcaklıkları aşağıda verilmiştir:
Yüksek hava sıcaklıklarının neden olacağı olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere gün içerisinde 10:00 ila 16:00 saatleri arasında güneş ışınlarına direkt olarak maruz kalmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.