Kavaklı Sınav Stresini Yenme konulu seminer verdi

TAKİP ET

Eğitimci-yazar Ali Erkan Kavaklı Karaman Lisesi’nde, öğretmen ve öğrencilere “Sınav Stresini Yenme” konulu seminer verdi. 

Seminere Milli Eğitim Şube Müdürleri, Aziz Demir, Mehmet Balkaya, Necmeddin Acat, Mehmet Ali İyibaş ve Yunus Tokgöz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Selamlama konuşması yapan okul müdürü Hasan Erkan şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken oluşabilecek sıkıntı, tehlike ve kaygıları yenmek amacıyla değerli konuğumuz Ali Erkan Kavaklı’yı sizlere hitap etmesi için okulumuza davet ettik. Kendileri davetimizi kırmayarak okulumuza geldiler. Sizlere sınav kaygısını yenmek ve başarı motivasyonunu yükseltmek amacıyla size hitap edecektir. Umarım faydalı olacaktır.”

Lise öğrencilerine "Sınav stresini yenme ve verimli ders çalışma metotları" konulu semineri veren Kavaklı, seminerinde öğrencilerin sınav stresini yenmelerinde, çalışma programlarında, hedeflerinde ve amaçlarında ne yapmaları ve nasıl yol izlemeleri gerektiği hakkında konuştu. 

Kavaklı “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez., Başarı ter kokar, terlemeyi göze alın” dedi.

Ali Erkan Kavaklı’nın hazırladığı slaytında; İyimser Ol İyi Hazırlan! Eser Ustayı Gösterir gibi başlıklarıyla öğrencilere destek ve örnek verici konuşmalar yaptı. 

“Seminerin ana konusu olan Kavaklı’nın sözü ise “20-21 Haziran’da sınav yok, şans arabası geliyor. Hazırlanın arabaya bineceksiniz. Araba bizi istediğimiz hedefe götürür. Mutluluk saatine hoş geldinizdir.” 

Öğrencilere programlı, düzenli ve azimli çalışmaları gerektiğini, yarış atı olmadıklarını anlattı.

Ali Erkan Kavaklı Karaman Lisesi’nde yaptığı bu semineri ile öğrencilere desteğini belli etti.

Program Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Demir’in plaket takdimi ve kitap imza töreni ile sona erdi.