Kasapoğlu: "Önümüzdeki Aylarda Karaman Stadımızı Birlikte Açacağız"

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti olarak, hizmet odaklı, genç odaklı siyasetle ve eser siyasetiyle Türkiye Yüzyılına damgalarını vuracaklarını ifade etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti olarak, hizmet odaklı, genç odaklı siyasetle ve eser siyasetiyle Türkiye Yüzyılına damgalarını vuracaklarını kaydederken, Bizim, bu ülkenin daha yüksek standartlara ulaşmasını sağlamak ve halkımızın daha müreffeh olması noktasında çaba göstereceğiz. Bizim sadece bu coğrafya için değil, daha adil bir dünya için gayretlerimiz var’’ diye konuştu.
Bakan Kasapoğlu, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Karaman’da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Bakan Kasapoğlu, Karaman’ın her daim ak davanın yanında en güçlü şekilde yer almış, ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle demokrasi ve kalkınma mücadelesinde Ak Parti’nin yanıda olduğuna işaret ederek, ‘’Bu süreçte, teşkilatımızın özverisi, çabası, inancı ve gayreti asla unutulmayacaktır.  Karaman, ilk günkü gibi heyecan, inanç ve enerjiyle 2023’te de tüm sandıklarda mesajını tüm Türkiye’ye, dünyaya, en güçlü şekilde verecek, buna inanıyorum.’’ dedi.
Türkiye’nin her alanında olduğu gibi gençlik ve spor alanında da hamdolsun önemli kazanımlar elde ettiğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 20 yıldan beri sağlıkta, eğitimde, sanayide, ulaştırmada nasıl büyük kazanımlar elde ettiysek, gençlik ve spor alanında da büyük bir devrimi birlikte gerçekleştirdik. Bizim, bu ülkenin daha yüksek standartlara ulaşmasını sağlamak ve halkımızın daha müreffeh olması noktasında çaba göstereceğiz. Bizim sadece bu coğrafya için değil, daha adil bir dünya için gayretlerimiz var’’ diye konuştu.
Son dönemde sadece bölgemizin değil, dünyanın adeta kilitlendiği bir anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle, vizyonuyla krizi Türkiye’nin yönettiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, ‘’Krizi, sayın Cumhurbaşkanımız yönetti. Türkiye’nin bu anlamdaki dik duruşu, adalet mesajı ,dünyanın  5’ten büyük olduğuna dair vurgusu her geçen gün Cumhurbaşkanımızın  liderliği ve onun vizyonuyla, dik duruşuyla devam ediyor’’ şeklinde konuştu. 
Ak Parti bir gençlik hareketi, genç odaklı siyasetin en güzel ve en somut örneklerini ortaya koyan bir hareket olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, ‘’Son 20 yılda gençlerin önündeki engelleri nasıl kaldırdığımızı hep birlikte gördük. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Fırsat eşitliği ilkemizi ‘nasıl bu ülkenin tüm evlatları için eğitimde, sağlıkta, ekonomide sağlarız’… Hep bunları gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olduk’’ dedi.
Konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarını örnek gösteren Bakan Kasapoğlu, ‘’İşte yurtlarımız… 850 bin kapasiteyle gençlerimizin hizmetinde. Dünyada en gelişkin standartlar Türkiye’de. 2000’li yılların en başında, yurt başvurusu yapan 100 gencimizden sadece 10-15’i anca yerleşirken, bugün gelinen noktada başvuran her gencimizi yurda yerleştirdik. Bu büyük bir devrim. Bu genç odaklı Ak Parti siyasetinin eseridir’’ diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:
‘’Az önce Kazım Karabekir’de gençler ile karşılaştık.  Orayı ziyaret ettik. Üniversite okumaya gelen öğrenciler yurtlarımızda kalıyorlar.  Karaman’da 2002 yılında 1100 yurt kapasitesi varken, bugün 9000’den fazla yurt yatağımız var.  Bu bir inanmışlığın, bir gayretin ve çalışmanın eserdir. Elbette duracak mıyız? Durmayacağız. Bizim her şeyden önce felsefemizde ne var?  ‘İki günü eşit olan ziyandadır’ inancı var. İlkelerimizde ne var? ‘Durmak yok yola devam’  var. O yüzden halkımızın talebi ihtiyacı neyse, ne gerekiyorsa hiçbir konjonktürel sürece takılmadan çalışmaya devam edeceğiz.’’ 
Dünyanın, büyük bir sıkıntılı süreçten geçtiğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, ‘’Ama biz her şeye rağmen ülke olarak hızımızı kesmedik. Bu anlamda hiçbir yatırımımızdan geri adım atmadık. İşte bugün çok amaçlı salonumuzu hizmete açacağız. Önümdeki aylarda Karaman Stadımızı birlikte açacağız.  Devam eden yatırımlarımız, yeni projelerimiz var’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
‘’Biz, yeter ki milletimizden ilham alalım, milletimizden güç alalım. İnşallah Türkiye Yüzyılına, Ak Parti olarak hizmet odaklı, genç odaklı siyasetimizle ve eser siyasetiyle damgamızı vuracağız. Türkiye Yüzyılında, Cumhur İttifakı olarak 2023’teki güçlü çıkışımızla daha güçlü, daha aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz.’’
Bir dizi programlarının ardından Bakan Kasapoğlu, yeni şehir stadyumunda incelemelerde bulundu. Stadı gezen Bakan Kasapoğlu, yetkililerden bilgi aldı.