KARTAP'tan marka kent için dev adım

TAKİP ET

Kısa adı KARTAP olan, Karaman Tanıtım Platformu Karaman'ın Marka Kent Olma konusunda önemli bir adım başlattı.

Karaman’daki tüm STK’lar, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Yurtdışındaki Karamanlılar Dernekleri, çeşitli İllerdeki konu ile ilgili Akademisyenler, konu hakkında ilgi ve çalışmaları olanlar ile basın temsilcilerinin katılımıyla geniş çaplı bir videolu konferans toplantısı gerçekleştirildi.

KARTAP yetkilisi ve Karaman Turizmi ve Kültürü konusunda önemli katkıları ve çalışmaları olan Rıza Duru'nun moderatörlüğünde, Ethem Büyükenre ve Ali Duru'nun 'Marka Kent' konusunda hazırladıkları kapsamlı sunumları ve toplantıya katılanların görüş ve önerileri ile konunun önemi ve atılacak adımlar ortaya konuldu. 

Özellikle markalaşma ve ülke ve kent strateji Planları konusunda uzman Ankara HBV Üniversitesi öğretim üyesi hemşehrimiz Turizmci Prof. Dr. Bilgehan Gülcan'ın konu hakkındaki yaptığı çalışmaları ve atılması gereken adımlar konusundaki önerileri herkes tarafından kabul gördü ve KAREV'in öncülüğünde çalışmaların hemen Ankara’da Bakan Lütfi Elvan başta olmak üzere diğer Bürokratlarımız ile yapılacak görüşme ve bilgilendirme sonrasında başta 'Karaman İli Stratejik Planı' ardından da Markalaşma konularında çalışmaların hızlandırması kararlaştırıldı.

Bu konuda Karaman'da Vali ve Belediye Başkanına önümüzdeki günlerde sunumlar yapılması aynı zamanda da Ankara’da girişim ve görüşmelerin yapılması kararlaştırıldı. 

Toplantıya katılanların yıllardır özlemi olan konunun ilk defa ciddi ve kararlı bir topluluk tarafından ele alınması heyecan yaratırken ciddi ve önemli sonuçların alınacağı herkesin ortak düşüncesi oldu.