KARTAP 'Karaman Turizm Logosu' Üzerinde Çalışıyor

TAKİP ET

Kısa adı KARTAP olan Karaman Tanıtım Platformu Derneği tarafından Karaman için bir önemli çalışma daha gündemde.

KARAMAN TURİZM LOGOSU
KKARTAP Başkanı Rıza Duru, “Derneğimiz Karaman’ın tanıtımı noktasında önemli eksikliklerden biri olan ‘Turizm Logosu’ ile ilgili bir çalışma gündemimize geldi ve Yönetim Kurulu üyemiz ve Derneğimizin tasarımlarında büyük katkısı olan kardeşimiz Ethem Büyükköse bir çalışma hazırladı. Çalışma Dernek grubumuzda büyük beğeni topladı, ufak tefek öneriler ile bir yere kadar gelindi, şimdi de Karamanlı hemşehrilerimizin görüşüne açarak onların görüş ve önerilerini almak istiyoruz.” dedi.
Karaman Turizm Logosu’nu tasarlayan Grafik Tasarımcısı İbrahim Ethem Büyükköse de;
“Karaman için marka konseptinin belirlenmesi ve etkili bir logonun ortaya konulması gerekliliğine vurgu yapmak istedik.
Bir kentin ürün olarak değerlenmesi, bir ürün olarak tüketilebilmesi, kentsel marka kimliğinin belirginleşmesine bağlıdır. Marka kimliğinin en önemli göstergelerinden birisi de logodur. Kentsel marka kimliğini betimleyen kent logoları, kentlerin marka kimliğini belirlediklerinden ve temsil ettikleri kentler hakkında bilgi aktardıklarından, yüklendikleri imgenin kent çıkarına algılanmasını sağlarlar.
Bu nedenle bizlerde KARTAP olarak Karaman’ın bir Turizm Logosu yapmayı kararlaştırdık ve çalıştığım ve her bir simgenin de anlamlarını göstererek bir logo çıktı ortaya. KARTAP Grubumuzda logo ile ilgili çeşitli önerilerle belli bir noktaya geldik. Bu aşamadan sonra da Logo’yu Karamanlı hemşehrilerimizn de görüş ve önerilerine açmak istedik. Aracılığınız ile Karamanlı hemşehrilerimizin Logo ile ilgili önerilerine açık olduğumuzu belirtiyor ve bekliyoruz.” dedi.
 





karaman kartap karaman kartap