KAREV, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma etkinliklerinin hazırlıklarına başladı

TAKİP ET

Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı Veli Bozkır, bu yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinliklerinin daha etkin şekilde kutlanabilmesi için hazırladıkları taslak programı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı, Hazine ve Maliye Bakan Yrd. Dr. İlhan Hatipoğlu ve Karaman Milletvekili ve KAREV Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sağlam'ı ziyaret ettiler.

KAREV Başkanı Veli Bozkır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karaman’ımızda 1961 yılında başlatılan “Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma” kutlamaları çerçevesinde şimdiye kadar gerçekleştirilen programlar, bazı eksiklikleri olsa da Karaman’ın çok zengin bir kültürel potansiyele sahip olduğunun göstergesidir. Yaşadıkları bölgeyi ve tabi oldukları devletlerin politikalarına bağlı olarak göç ettirildikleri yerleri göçün amacına uygun olarak “Türk yurdu” yapan Karamanlılar, arı-duru Türkçenin, Türklüğün ve Türk kültürünün taşıyıcılığını üstlenmişlerdir. TÜRKSOY’u oluşturan ülkeler “Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye” 2011 yılında Karaman’ı “Türk Dünyasının Daimi Dil ve Kültür Kenti” olarak ilan etmişler, ancak bu ülkelerle temaslar sürdürülememiş, Karaman merkezli kalıcı bir işbirliği gerçekleştirilememiştir. Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) olarak sahip olduğumuz zengin potansiyeli kullanarak, etkinliklerin gerçekleştirilmesine öncülük etmek ve sorumluluk almak amacıyla bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Kutlamaların yapılmasına yönelik Yönetim Kurulumuzca hazırladığımız önerileri ve taslak programı KAREV kurucu Mütevelli üyelerimiz; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı, Hazine ve Maliye Bakan Yrd. Dr. İlhan Hatipoğlu, Karaman Milletvekili ve KAREV Yönetim Kurulu üyemiz Osman Sağlam ile görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Taslak programı Karaman Valimiz H. Engin Sarıibrahim ve Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı ile görüşmek üzere Karaman'da olacağız. Kendilerinin de görüşlerini aldıktan sonra 1961 ruhuna uygun olarak Türk Cumhuriyetlerinde katılacağı zengin bir programın hazırlıklarına başlayacağız" dedi.




KAREV Veli Bozkır Türk Dil Bayramı ve Yunus Emreyi anma etkinlikleri Metin Kıratlı İlhan Hatipoğlu Osman Sağlam 1961 ruhu