KAREV tarafından Yunus Emre Hatıra Parası basılacak

TAKİP ET

Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) Başkanı Veli Bozkır, vakıf tarafından 2021 Yunus Emre Yılı dolayısıyla hatıra parası bastıracaklarını söyledi.

Karaman Tanıtım Platformu (KARTAP) tarafından hazırlanan ‘Sevdamız Karaman’ isimli kitabın tanıtımında konuşan Bozkır, hatıra para basımı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 

Bozkır, “2021 Yunus Emre Yılının ilan edilmesi nedeniyle bizde vakıf olarak bir çalışma yapmak istedik. Yunus Emre'nin olduğu hatıra para bastırıyoruz. Bu yıl itibariyle alçı kalıp çalışması bitmiş. Darphanenin Genel Müdürü ile görüştüm. 2021 Yunus Emre Yılı dolayısıyla hatıra paramızın diğer kalıp çalışmasına geçilmiş. Genel Müdürümüzü çalışmayı ne zaman elimize alacağız dedim. Onlarında bir çalışma sistemi var. Bu ayın sonu Eylülün ilk haftası gibi bir tarafında Yunus Emre Türbesinin resmi Karaman yazısı ile diğer tarafında Yunus Emre divanı Karaman nüshasının resmi olacak. Devlete ait bir enstrüman ile Karaman ve Yunus Emre bir arada olacak. 

2 bin 500 adet gümüş para basılacak. 500 adette de altın para basımı yapılacak. Ayrıca kutu tasarımları yapılıyor. Güzel bir eser kazandırmış olacağız” dedi. 

karaman karaman haber yunus emre hatıra parası karev