KAREV, 2. Genel Kurulu Külliye'de Yapıldı

TAKİP ET

Karaman Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) Mütevelli Heyeti, 2. Olağan seçimli Genel Kurulu Toplantısını Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı.

Karaman Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) Mütevelli Heyeti, 2. Olağan seçimli Genel Kurulu Toplantısını Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptı.

Toplantıya, Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, KAREV kurucu mütevelli üyelerinden Vakıf Başkanı Veli Bozkır,  iş insanı Sami Özdağ, Ak Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu, Danıştay üyesi Esat Toklu, Dr. Ali Güler, Mimar Feridun Erdoğdu, DSİ Meteoroloji Mühendisi Ayhan Akgöz, Gazeteci Ahmet Tek ile Karaman’ın kültür ve turizmi üzerine çalışmaları olan Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Mali Müşavir Mehmet Gürer ile İKEV eski başkanı Suat Sözer katıldı.

Konuşmasına, Metin Kıratlı’ya nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan Veli Bozkır, tüm katılımcılara, işlerinden ve sağlık sorunlarından dolayı katılamayan üyelere ve öğrencilerimize burs veren tüm hemşerilerimize desteklerinden dolayı teşekkür etti. 2. Olağan Genel Kurulun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 

Verilen bir önerge ile Metin Kıratlı’nın Divan Başkanlığı’nda Genel Kurul çalışmalarına başlandı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Bozkır, tarafından okunan Faaliyet raporu ve Ayhan Aköz tarafından okunan Denetim Raporları ibra edilerek kabul edildi. Vakfın geçtiğimiz dönemki faaliyetleri arasında; Yunus Emre Hatıra Parası Bastırılması, Karamanlı Yunus Emre Beste Yarışması, Yunus Emre Divanı Karaman Nüshasının Alınması, 6 Mart 2023 tarihinde ülke olarak hepimizi yasa boğan depremde zarar gören vatandaşlara yapılan ayni, nakdi ve insani yardımlar, Ankara’da okuyan Karamanlı öğrencilere verilen burslar, aylık konferanslar, yemekli toplantılar, mezun olan bursiyer öğrencilere ödül olarak altın verilmesi, KAREV Türk Sanat Müziği Korosu’nun Konserleri, Karaman FK’nın Maçlarına verilen destek, çeşitli nedenlerle Ankara’ya gelen ailelere yapılan yardımlar, Canasan kazı mahalli ile ilgili verilen destekler göz dolduran faaliyetler olarak dikkati çekti. 2024 yılı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri hakkında KAREV tarafından hazırlanan taslak rapor da görüşüldü.

Toplantıda Vakfın yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi yapıldı. Yönetim Kuruluna, Veli Bozkır, Feridun Erdoğdu, Emin Duru, Ali Güler ve Ayhan Akgöz seçilirken, Denetim Kurulu üyeliklerine ise; İsmail İlhan Hatipoğlu, Nazlı Babaoğlu ve Mehmet Gürer seçildi.

Söz alan katılımcılar, Karaman’ın tanıtımı, sanayi, tarım, kültür ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesi, öğrencilerimize yönelik KAREV Akademi’nin kurulması, Karaman’ın değerlerinin markalaştırılarak yaygınlaştırılması gibi konularda fikirlerini ve önerilerini paylaştılar. Özelikle liseli gençlere yönelik, yabancı dil, yazılım, yapay zekâ ve robotik konularında KAREV tarafından eğitim verilmesinin önemine işaret edildi. Bu eğitimlerin sanayicilerimize ciddi destek olacağı belirtildi.

KAREV Akademi’nin bütün bu eğitimleri vermek amaçlı düşünüldüğünü söyleyen Vakıf Başkanı Veli Bozkır, bu amacı gerçekleştirebilmek için çalışma yaptıklarını ifade etti.

 





Karaman KAREV