KARDOF'LA ADIM ADIM TARSUS

TAKİP ET

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KARDOF) 30 Nisan Cumartesi günü Tarsus kültür gezisi gerçekleştirdi.

Yetmiş beş kişilik kalabalık bir ekiple Tarsus 'da eğlenceli bir gün geçti.

KARDOF’dan yapılan açıklamada, “Etkinlik saat:05.00 sularında Karaman Aktekke Meydanı'ndan hareketle başladı. Saat 09.30 civarı Tarsus'a giriş yapan ekip Şelale mesire alanında kahvaltısını gerçekleştirdi. 1. Dünya Savaşı'nda büyük bir rol üstlenen Nusrat mayın gemisi ilk durak oldu. Toplu halde fotoğraf çekiminin ardından Ulu Camii'ye varıldı.

Bir yetkiliden camii hakkında bilgi alan ekip Kırıkkaşık Bedesteni'nde alışverişini yaptı. Bedestene fazla uzak olmayan Bilal Habeşi Mescidine varıldığında öğle ezanı okundu. Sırada St. Paul Kilisesi vardı. Burada kısa bir fotoğraf molasının ardından Amerikan Koleji yanından geçilerek Kleopatra Kapısına varıldı. Burada kapı hakkında kısa bir bilgi edinen ekip rotasını St. Paul kuyusuna çevirdi. Kuyuda fazla oyalanmadan eski Tarsus evlerinin bulunduğu sokaklar adımlandı. Her köşede birer gelin ve damadın görülmesi tebessüm ettirdi.

Eski Tarsus evleri doğal mekan düğün fotoğrafçılarının yoğun olarak uğradığı bir yer olmuş. Ardın Şemsiyeli Cadde'de rengarenk şemsiyelerin altından yürünerek güzel fotoğraflar çekildi. Sırada Roma Hamamı ve Şahmeran heykeli vardı. Kazı çalışmaları tamamlanarak koruma altına alınan Hz. Danyal kabri gezildikten sonra Kardof ekibi yemek molası verdi. Karnı doyduktan sonra gözü yolda olan grup tarihi Donuktaş Tapınağı'na yöneldi.

Dolu dolu geçen bir gün sona eriyordu. Ashabı Kehf'e uğrandığında güneş batmaya durmuştu. Her ne kadar güneş batmış olsa da Kızkalesi'ne de uğramadan edemedik. En azından ayakkabılarımızdan kurtulup ayaklarımız suya değdirmiştik. Gece 23.00 civarında Karaman'a dönüş gerçekleşti. Etkinliği tertip eden KARDOF yönetimi ve tüm katılımcılara teşekkürler” denildi.