KARDOF RAFTİNG İÇİN HAZIR

TAKİP ET

Kardof Su sporlarının en keyiflilerinden bir tanesini gerçekleştirmek için köprülü kanyona raftinge gidiyor. Günübirlik olarak planlanan rafting faaliyeti 8 Temmuz Pazar günü Antalya Beşkonak Köprülü Kanyon’da gerçekleştirilecek. Karaman’dan bölgeye ulaşımın 6 saatte tamamlanacağı öngörülen rafting faaliyeti için Pazar gecesi saat 01.00’da hareket edilecek.

Rafting faaliyetinin sona ermesinin ardından aynı gün içerisinde Side şehir turu yapılacak, Apollon Tapınağı, Anfi tiyatro, Side Müzesi gezilecek.

KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI

12.12.1973 tarihinde Mlli Park ilan edilen Köprülü Kanyon, 36.614 hektarlık alan içerisinde tarih ve doğanın kucaklaştığı, yeşil ile mavinin her tonunun eşsiz bir ritimle kaynaştığı cennetten bir köşedir. Milli Parka adını veren Köprüçay nehri Toros Dağlarından doğar, doğa harikası kanyonlardan geçerek, Akdenize dökülür. Sayısız kaynaklarla beslenen Köprüçay Türkiye 'nin en güzel rekreasyon alanlarından birini oluşturmaktadır. Batısındaki dağlık arazide bulunan tarihi Selge şehri kenarındaki kaleler, su kemerleri, Roma devrine ait köprüler ve arkeolojik buluntular bölgenin önemini artırmaktadır. En büyük Akdeniz Selvi Ormanı ve dağların dik inişleri, kullanım bakımından bölgeyi daha da çekici kılmaktadır.

HERKES RAFTİNG YAPABİLİR Mİ?

KARDOF’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rafting fiziksel kondisyon veya zihinsel bir güç gerektirmeyen bir spor olduğu için isteyen herkes rafting yapabilir. Rafting yaparken rafting düşme riski vardır. Bunun için yüzme bilmek gerekir. Fakat ilk iki derece parkurda yapılan gezilerde yüzme bilmek bile gerekmeyebilir. Rafting her akarsuda yapılmaz. Özellikle Çoruh Nehri gibi akış hızı yüksek akarsularda mutlaka tecrübeli olmak gerekir. İlk kez rafting yapacak sporcular için Köprülü kanyonu gösterilir. Rafting yaparken botta mutlaka güvenlik malzemelerinin bulunması gerekir. Can yeleği, kask, ayakkabı, rescue rop (kurtarma ipi) ve flip rop (devrilen botu çevirmek için kullanılan ip) gibi malzemeler yanınızda bulunduğu sürece rafting tehlikeli bir spor değildir.

RAFTİNG TURLARINA KİMLER KATILAMAZ

1.Kalp rahatsızlığı olanlar,

2.Eklem problemi olanlar,

3.Aşırı düşük veya yüksek tansiyonu olanlar,

4.Güneşe ve doğaya alerjisi olanlar,

5.Soğuk suya alerjisi olanlar.”