KARDOF GEZİLERİ..

TAKİP ET

Karaman Doğa Fotoğrafçılar Kulübü üyeleri hafta sonu 239. Etkinlik programı organize ederek 17 Nisan Pazar Günü Günübirlik Klistra Doğa Yürüyüşü düzenledi.

KARDOF KLİSTRA GEZİSİ DÜZENLEDİ

Pazar sabahı beş yıl aradan sonra Kilistra’ya gitmek için toplanan büyüklü küçüklü 36 Kardof üyesi sabah saat 07:30 da dernek binası önünden hareket etti. Kısa bir yolculuğun ardından kahvaltı yapamayanlar için TİMRAŞ krater golünde mola verildi ve güzel manzara eşliğinde kahvaltı yapıldı. Sonrasında bir saatten fazla suren yolculuk ile saat 10.00 sularında Kilistra’ya ulaşıldı.
Dernek Başkanı Fedai Erkocaoğlu’nun15 dakikalık tarihi ve coğrafi sunumundan sonra yürüyüşe başlanıldı. Yürüyüş esnasında bir tarihe tanıklık etmeye çalışırken bir yandandı böyle bir tarihin sahipsiz oluşuna tanıklık edildi.
Yürüyüş sırasında kısa molalar verilerek öğle yemeği Kilistra’da şimdiki adıyla Gökyurt köyünde yenildi. Üyeler 250 - 300 yıllık tarihi tas evlerin hayatta kalma mücadelesini izledi, koy halkı ile Kilistra’yi konuştu. Yemek sonrası kısa bir yürüyüş sonrası doğa tutkunları kendilerini bekleyen otobüse binerek 19.30 da Karaman a döndü.  Katılımcılar organizasyonda emeği gecen katılan Kardof üyesi yöneticisi herkese bu güzel gezi için teşekkür etti.