Karayolu Çalışmaları Aralıksız Sürecek

TAKİP ET

TAŞELİ BÖLGESİNDE KARAYOLU ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK

BAKAN ELVAN; “TAŞELİ BÖLGESİ MAKUS TARİHİNİ ARTIK YENMELİ” *Bakan Elvan, Ermenek’e yapılan yol yatırımları ile ilgili; “Ermenek-Köristan arasındaki 17 viraj 4'e düşecek, Ermenek gerek Mut üzerinden ve gerekse Sarıveliler-Taşkent üzerinden en rahat ulaşıma kısa zamanda kavuşacaktır.”  dedi.
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Lütfi Elvan Ermenek’ten Ankara’ya giden heyeti Bakanlığında kabülünde verdiği müjdede; “Taşeli bölgesi makus talihini artık yenmeli. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bunlar arasında Uğurlu Köristan bölgesinden Tepebaşı, Serper, Bileği Burnu güzergahından Ermenek’e ulaşan yol üzerinde bulunan 17 viraj yeni yapılacak yol çalışması ile 4'e düşecektir.  Bunun için güzergah değişiklikleri dahil tüm çalışmaları yapılmaktadır. Ermenek gerek Mut üzerinden ve gerekse Sarıveliler-Taşkent üzerinden en rahat ulaşıma kısa zamanda kavuşacaktır.”  dedi.  TAŞELİ BÖLGESİNDE KARAYOLU ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK
              Bakan Elvan, Taşeli bölgesinde başlatılan karayolu çalışmalarının aralıksız olarak süreceğini belirterek şunları söyledi: “Ermenek-Mut arasında çalışmaların devam ettiğini belirtti ve Mut tarafında 25 Km.lik kısım bitti. 17 Km.lik bölüm asfaltlanıyor. Kalan 40 Km. lik yolun ise önemli bölümünün bu yıl tamamlayacağız dedi. Ermenek-Kazancı-Gazipaşa ve Ermenek-Kazancı-Anamur yolları için haritalama çalışmaları tamamlanmak üzere.                  Kısa süre sonra proje ihalesine geçilecek. Bu yollarımız gerek bölgemiz ve gerekse ülkemiz için çok önemli olacaktır. Onun için bu yollar 1. sınıf standardında yapılacak sıcak asfaltla kaplanacaktır. Karaman’dan çıkan bir aracımız 2 saat gibi bir sürede Anamur’a, buna yakın bir sürede Gazipaşa’ya inebilecektir.                Ermenek-Bucakkışla-Karaman yolunda çalışmaların yavaş gittiğine dikkat çeken bakanımız buradaki çalışmaların hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.               Başyayla-Serper arasındaki yol için kamulaştırma işlemi bitti. Bu yolumuzda bu yıl tamamlanıyor.               Alanya-Kuşyuvası yolunda 3 tünelin yapımı bitti. 2 tünelin yapımı ise bitmek üzere. Öte yandan Kuşyuvası-Taşkent Alanya ayrımı arası genişletmek için 13 Ocak 2015'te ihaleye çıktı.  Kuşyuvası-Mahmutlar arası karayolu için başlatılan proje çalışmaları tamamlanmak üzeredir.              Yine Çumra-Eyiste girişine kadar olan karayolunun ihalesi yapıldı, yakında çalışmalar başlıyor. Eyiste vadisi ise viyadük ile geçilecek. Buradan Alanya bağlantısına kadar olan bölüm de yapılacak. Taşkent  tünelle geçilecek.              Güneyyurt-Ermenek arasın-daki yol çalışmalarımız ise devam ediyor. Bu güzergahımızda önü-müzdeki günlerde tamamlanarak ulaşım rahatlatılacak” dedi.               Bakan Lütfi Elvan, bizler hizmet için gece gündüz çalışıyoruz. Sizlerde bulunduğunuz yerde birlik ve beraberlik içinde hareket ederseniz her türlü hizmet daha kolay gelir. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde olmanız, bizlere destek vermenizdir şeklinde açıklamada bulundu.