KARANDOR Başkanı E. Çalışkan Bir Kalp Hastasına Daha Şifa Oldu KARAMANLI İ. TOPUZ'A YAPAY KALP TAKILACAK

TAKİP ET

Kendisi de Kalp Nakli Ameliyatı ile hayata tutunan ve özellikle Organ Nakli konusunda Karaman'da önemli çalışmalar yapan, Karaman Organ Nakli Derneği'ni (KARONDER) kurarak birçok hastaya şifa olan Ercan Çalışkan bir Karamalı hastaya da şifa oldu.

Karaman Belediyesi çalışanı 45 yaşında ve 3 çocuk babası İskender Topuz, Kalp Yetmezliği nedeni ile yaşadığı soruna Ercan Çalışkan’ın girişimi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümüne götürüldü.
Kalbinin %20 oranında çalıştığı ve hayati risk taşıdığı belirlenen İskender Topuz’a Yapay Kalp takılması kararı verildi.
Ercan Çalışkan konu ile ilgili Gazetemize verdiği bilgide; “İsmail kardeşimizi Akdeniz Üniversitesine götürdüm ve kendisini emin eller teslim ettim. Ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından İskender kardeşimize Yapay Kalp takılacak. Organ Nakli konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu gün başkasına ihtiyaç ama yarın bizlere de bir organ ihtiyacı olacağını unutmamamız lazım. İskender kardeşimize şifalar diliyorum. İnşallah Yapay kalp sonrası uygun kalpte bulunur ve sağlığına kavuşur.” dedi.