KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) kuruluşundan bugüne kadar olan çalışmaları bir kitapta topladı. 2007 de kurulduğu günden bugüne kadar olan çalışmaları kapsayan kitap 267 sayfadan oluşmakta.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ 

9 YILLIK ÇALIŞMALARINI KİTAPTA TOPLADI

Kitap içerisinde akademik gelişimden, kurumsallaşmaya, akademik personel ve öğrenci sayılarından bina ve alt yapı çalışmalarına kadar birçok bilgiyi barındırıyor.
Fakülte, enstitü ve yüksekokulların tarihçesi, okuyan öğrenci sayıları grafiklerle kitapta açıklamalı olarak veriliyor. 
2007 yılından günümüze kadar olan akademik çalışmalar ve bilimsel toplantılar da kitap içerisinde detaylı olarak okuyucularına aktarılıyor.
Kitapta, 2015 yılında öğrenci sayısı 12 bin 793, mezun sayısı 2015’de 13 bin 140 ve akademik personel sayısı 2016 verilerine göre 524, idari personel sayısı da 229 olarak açıklanıyor. 
Bina ve alt yapı çalışmalarının da yer aldığı kitapta fotoğraflarla binaların ve çevre düzenlemelerinin yapılışı yer alıyor. 
Kitapta son olarak sosyal ve kültürel etkinlikle, mezuniyet töreninden fotoğraflara yer verilmiş.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, kitapla ilgili ön sözünde şu sözlere yer verdi:
“Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, kuruluşundan bugüne kadar önemli mesafeler kat ederek Türk Yükseköğrenimine ve bilim camiasına önemli katkılar sunmuştur.
1987 yılında Karaman Meslek Yüksekokulunun açılmasıyla ilimizde üniversitenin temelleri atılmış, 1987-2007 yılları arasında üç fakülte, iki yüksekokul ve dört meslek yüksekokuluyla ilimizde yükseköğrenim faaliyetleri Selçuk Üniversitesine bağlı olarak yürütülmüştür. 29 Mayıs 2007 tarihinde 5662 sayılı kanun ile mevcut akademik birimler Selçuk Üniversitesinden ayrılarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kurulmuştur.
Kuruluş aşamasında iki dönem rektörlüğünü yapmakla müşerref olduğum ve 2008-2016 yılları süresince büyüme ve gelişme evrelerine şahitlik ettiğim üniversitemiz; gelişiminin her evresini layıkıyla yaşamış, yürümesi gereken yerde emeklemediği gibi emeklemesi gereken yerde de koşmaya çalışmamıştır.
Kurulduğunda 100 civarında akademik ve idari personeli, yaklaşık 5 bin 500 öğrencisi olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bugün 750'nin üzerinde personeli, 13 bin civarında öğrencisiyle ülkemizin ve bölgemizin önemli kurumlan arasında yerini almıştır.
Üniversite yönetimi olarak bizler, üniversite olmanın üniversite kurmaktan daha zor olduğu ve başarılı işlerin iyi bir ekip gerektirdiği düşüncesinden hareketle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine gönlünü, zihnini ve alın terini veren, yaptığı işi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olan, iyi niyetli ve fazlasıyla gayretli insanlarla yola çıktık ve bu kutlu yolculukta niyetimiz gibi akıbetimizin de hayır olduğunu çok kereler müşahede ettik.
Bugün gelinen noktada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; geniş yerleşkesi, uluslararası standartlardaki laboratuvar ve konferans salonları, sosyal ve sportif tesisleri, her şeyden önemlisi de başarılı işlere imza atan çalışanları ve geleceğin Türkiyesi'nin parlak yüzleri öğrencileri ile sıradan değil, aranan bir yükseköğretim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Üniversitemizin kuruluşundan bugüne gelişimini aktardığımız katalogumuzda Karamanımızın yıllardır özlemini çektiği üniversitenin adım adım hayalden gerçeğe dönüşüne tanık olacak, her bir sayfada bu üniversiteye hizmet eden onlarca insanın alın terinin, emeğinin, azim ve sevgisinin izlerini bulacaksınız.
Bu vesileyle, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde en ufak katkısı olan, iyi duygularla ve dualarla yüreği üniversitemiz için çarpan herkese, tüm kurum ve kuruluşlara en içten teşekkürlerimi sunarım.”