Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde bu iki bölümü hiçbir öğrenci tercih etmedi

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ), Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İşletme bölümlerini hiç bir öğrencinin tercih etmediği öğrenildi. 

Gazetemizin edindiği bilgilere göre,  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve İşletme bölümlerine hiç bir öğrenci tercih etmedi. 

İşletme bölümü 30 kontenjan ile eşit ağırlık bölümünden öğrenci alırken, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü kontenjanı 40 olarak belirlenmişti. 

2021 yılı YKS sonuçlarına göre 1 milyonu aşkın adayın barajı geçememesiyle birlikte yeni bir çalışma yapılması gündeme gelmiş, bunun sonucunda ise bu seneye özgü olmak üzere ikinci bir ek yerleştirmenin yapılmasına karar verilmişti.

Buna göre, emel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YDT) puanı asgari 170 olan adaylar ise 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek duruma getirilmiş oldu.

Barajı geçemeyen aday sayısındaki ciddi artış ve bazı programlara olan ilginin kademeli olarak azalması sonucunda sadece lisans düzeyinde "sıfır çeken" program sayısında sekiz kat artış oldu. 2020 yılı YKS sonuçlarına göre lisans düzeyinde 21 programı bir öğrenci bile tercih etmezken, 2021 YKS sonuçlarına göre bu sayı 166'a yükseldi.

Sıfır çeken lisans programlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.



karaman karaman haber kmü