Karamanlıların Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği Devam Ediyor

TAKİP ET

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremler sonrasında, depremin yıktığı şehirlere Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağarken, Karaman'da yardım seferberliğinde öncü illerin başında geliyor.

Depremin ilk gününden itibaren bölgede ihtiyaç duyulan malzemeler toplanarak tırlarla gönderilirken yurdun dört bir tarafında bulunan Karamanlılar da bu yardım kampanyalarına desteklerini sürdürüyor.

İstanbul’da yaşayan Karamanlılar da deprem bölgelerinde en fazla ihtiyaç duyulan barınma konusunda konteynerler temin ederek gönderirken, gıda, giyecek ve temel ihtiyaç malzemelerini de bizzat bölgeye giderek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Karaman Ayrancı Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Özkurt’ta bugüne kadar bölgeye gönderilen yardımlar hakkında bir açıklamada bulundu.

Özkurt açıklamasında,  “06.02.2023 tarihinde ülkemizin 11 ilinde yaşanan deprem sonrasında ilk günden itibaren yardımlaşma ve dayanışma örneği gösteren Ayrancılı, Karamanlı hemşerilerimiz adına bölgedeki hizmetlerimize hız kesmeden; dur, durak bilmeden samimiyetle devam ediyoruz. Daha önce hemşerilerimizin emanetlerini bizzat yerinde bulunarak ve yerine ulaştırmak suretiyle ifa ettiğimiz çalışmalarımıza ilave olarak Gaziantep İslahiye (2), Nurdağı, Malatya, Malazgirt, Urfa, Bozova’daki depremzede kardeşlerimize Konteynerlarını teslim etmenin hep birlikte haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Akabinde bölgedeki ziyaretlerimize de devam ediyoruz. Kahramanmaraş  Türkoğlu'nda Karaman Valimiz sayın Tuncay Akkoyun beyi ziyaret edip depremin yaşandığı günden bugüne bölgedeki fedakar ve cefakar çalışmalar hakkında bilgi aldık. Bu vesileyle Karaman Valiliğimizce yapılan hizmetleri yerinde müşahede ettik. Keza Karaman Belediyesi aşevini ziyaret ettik. Başkanımız Savaş Kalaycı beyi ve ekibini özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.

Kahramanmaraş merkez ve tüm ilçelerini Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Bardakçı Evren Karabulut, Süleyman Vural ile ziyaret ederek bölgedeki depremzede kardeşlerimize hemşerilerimizin selam ve dualarını, geçmiş olsun dileklerini ileterek moral vermeye çalıştık. Türkoğlu merkez, taşra ve ova köylerini ayrı ayrı dolaşıp 5000 çift ayakkabının dağıtımını hemşerilerimiz adına bizzat gerçekleştirdik. Bu vesile ile bu süreçte bizler ile beraber olan, lojistik destek sağlayan, gönüldaşımız, Kahramanmaraşlı iş insanı Mesut Uslu beye ve katkı sunan, madden ve manen destek olan yüce gönüllü tüm hemşerilerimize, Ayakkabı yardımında bulunan değerli dost ve hemşerilerimize, arkadaşlarımıza müteşekkiriz. Tüm hayır sahiplerine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz. Rabbimiz hepsinden ebeden razı ve memnun olsun. Bizler de yönetim kurulumuz aracılığı ile verilen emanetleri birer birer ve bire bir en ücra köylere kadar yerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeri gelmişken siz değerli basınımız aracılığı ile hayrın yayılmasına vesile olmak için deprem bölgesindeki Ramazan-ı Şerif hizmetlerimize yönelik ‘DEPREMDE YIKILAN GÖNÜLLERİ İMAR İÇİN SEN DE ELVER’ kampanyası kapsamında derneğimiz hemşerilerimizin iftar ve sahur ikramlarına vesile olacaktır. Katkı ve desteklerinize talibiz” dedi.


















deprem karaman ayrancı yardımseferberliği ayrancı karaman dernekleri