Karamanlı Şaire Bir Ödül Daha

TAKİP ET

Karamanlı Şair İbrahim Şaşma Ufuk Üniversitesi tarafından ödüle layık görüldü.

Karamanlı Şair İbrahim Şaşma ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, "13 Mart 2016 Güvenpark terör saldırısında yaşamını kaybeden Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy anısına Ufuk Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve konusu bu yıl “Dostluk” olarak belirlenen seçici kurulunda Erendiz Atasü, Yekta Güngör Özden ve Attilâ Şenkon’ olan deneme yarışmasında Dostun Dost Kapısında isimli çalışmam mansiyon ödülüne layık görülmüştür. Kıvancımı paylaşmak istedim dost bildiğim dostlarla." ifadelerine yer verdi. 

Şair Şaşma'nın yazısından bir bölüm:

Aç gönlünün kapılarını dostum, çıkarsız içten. İnsan oluşumuzun getirisi ve göstergesi olan selam ile tebessümü özlemişim. Nasıl da hasret kalmışım. Nasıl da özlemişim bu duyguyu. Aç gönlünün kapılarını dostum. Koyu perdelerimi güne güneşe karşı aralamak istiyorum. Işık huzmesi girsin haneme. Kömür sobamın feri yetersiz kalsın dost yüreklerimizin sıcaklığı karşısında. Kimden olursan ol, ak ol kara ol ama aç gönlünün kapılarını. Aynı dili konuşmasak da olur. Dilin dinin ırkın ne olursa olsun. Aç gönlünün kapılarını. Beklentim içten ve ticaretsiz bir paylaşım benim. Birbirimize verebileceğimiz en güzel hediye bu zaten. Bana sıkıntılarını elemlerini hasretlerini anlat dostum ben sana derdimi ve sevincimi döktükçe adeta köprüler kurulsun iki gönül arasında. Aç gönlünün kapılarını dostum, paylaşmak güzel gerçekten. Ekmeğin yarısını, suçun karasını, yeri geldiğinde pazar parasını pay edelim. Söküğümüzü dikebilelim birbirimizin. Kusurumuzu görmemek, ayıbımızı kapatmaya çalışmak olsun maharetimiz.

Bıçağın ucu gibidir bu yalnızlık. Kömürün kor hali gibidir. Bu beton blokların içerisinde nefes almakta zorlanıyordum dost, kapım çalınmıyor. İçtiğim bir bardak çayın yoktur tadı. Pencerelerimin pervazına sıraladığım çiçeklerim filizlenmeye üşeniyor, balkonumun altındaki sarı kedi bile mutsuzca bakıyor etrafına. Bir dostum de ki baharı bulayım azizim. Aç gönlünün kapılarını dostum. Gerçekten de zor zanaat yalnızlık. Bir dülger misali yüreğimi kırk yerinden oydum durdum kendi iç sesimle. Koca bir yalnızlığımı saklar koynunda ezelim. Tuvalimde hep yalnızlığıma rengi oldu. Aç gönlünün kapılarını dostum, bir resim çizelim.