Karamanlı prematüre bebek hayatını kaybetti

TAKİP ET

CHP Karaman Milletvekili Ünver: 'Geçtiğimiz günlerde Karaman Devlet Hastanesinde 28 haftalıkken doğum yapan bir annenin evladı, prematüre yenidoğan ünitesi ile küvezi olmadığı gerekçesiyle gece 3.00'da Konya sevk edilmiş ve bebek 2 gün sonra kaybedilmiştir' dedi

Geçtiğimiz günlerde Karaman’da prematüre bebeğin Konya’da bir hastaneye sevk edildiğini ve 2 gün soran bebeğin hayatını kaybettiğini TBMM’de dile getiren CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Sağlık Bakanlığına seslendi.  Karaman Devlet Hastanesi kadın doğum polikliniğinde yaşanan randevu alma güçlüğü ile hastanede yenidoğan uzmanı (neonatolog) ve prematüre yeni doğan ünitesi olmadığını söyleyen Ünver, ‘Sağlık Bakanlığı Karaman'a neden duyarsız kalıyor?” dedi.

 

“‘Sağlıkta çağ atladık’ diyenlere soruyorum” diyen Ünver, ‘Ülkemizde her 100 doğumdan 10’unun prematüre olması karşısında bölgeye de hizmet veren bir devlet hastanesine sahip Karaman’a neden bir prematüre yenidoğan ünitesi ve uzmanı çok görülüyor? Bilindiği üzere erken doğumlar geciktirilerek, erken de olsa bebek için daha iyi koşullarda gerçekleştirilecek bir doğumla ve prematüre bebeğin yoğun bakım sonrasında yenidoğan uzmanının kontrolünde olmasıyla yaşama oranı artırılabilmektedir” şeklinde konuştu.