KARAMANLI ÖĞRENCİNİN ATATÜRK SEVGİSİ GÖZ YAŞARTTI

TAKİP ET

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ne bağlı Civler Köyü'nde bulunan Civler Şehit Abit Orbay Ortaokulu'nda eğitim gören ve adı öğrenilemeyen bir öğrenci yağmur sırasında çıktığı teneffüste okul bahçesindeki Atatürk büstünün ıslandığını görünce, şemsiye tutarak Atatürk'ü yağmurdan korumaya çalıştı.

Karaman’ın Sarıveliler İlçesi’ne bağlı Civler Köyü'nde bulunan Civler Şehit Abit Orbay Ortaokulu’nda bir öğrencinin yaptığı hareket adeta gözleri yaşarttı. Ortaokul öğrencisi yağmur sırasında teneffüse çıktığında okul bahçesindeki Atatürk büstünün yağmurda ıslandığını gördü. Öğrenci Atatürk'ü yağmurdan koruması gerektiğini düşünerek sınıfta bulunan şemsiyesini getirdi. Ortaokul öğrencisi, yağmur altında çıktıkları teneffüs boyunca şemsiye tutarak Atatürk'ü yağmurdan korumaya çalıştı. Atatürk büstünü şemsiyesi ile koruyan öğrencinin kendisi sırılsıklam oldu. Öğrencinin, büste şemsiye tuttuğu esnada bir öğretmen fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan fotoğraf çok sayıda beğeni aldı.

‘’Biraz ben ıslandım ama olsun, Atatürk ıslanmadı’’

Ortaokul Öğrencisi, Atatürk'ü çok sevdiğini ve yağmurda ıslanmasına dayanamadığını belirterek, "Dışarı çıktığımda Atatürk'ün yağmurdan ıslandığını gördüm. Arkadaşlarıma 'Atatürk'ü yağmurdan korumamız lazım' dedim. Daha sonra şemsiyemi getirerek boyumun yettiği kadar Atatürk’ü korumaya çalıştım. Atatürk ıslanmasın diye şemsiye tuttum. Biraz ben ıslandım ama olsun, Atatürk ıslanmadı." dedi.

Karamanlı öğrencinin yaptığı bu hareket sosyal medyayı salladı.