Karamanlı İş Adamları Gözünü Kırgızistan'a Çevirdi

TAKİP ET

İş adamları Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir dizi temasta bulundu

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman'da tarım makineleri üretimi, tekstil, bisküvi, kek ve çikolata, inşaat yapı malzemeleri, süt ve süt ürünleri ve ilaç sektörünün önde gelen isimleriyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir dizi temasta bulundu.

Şeker ve beraberindeki heyet, Kırgız Türk İş Geliştirme Platformu'nun toplantısında Kırgız iş adamlarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya, Kırgızistan Sosyalist Ata Vatan Partisi Milletvekilleri Emil Toktoşev ve Şer-Niyaz Sadık, Ekonomi Bakan Yardımcısı DastanKadırov, Başbakanlık Yatırımlarının Teşviki ve Korunması Ajansı Başkanı ŞumkarbekAdilbekuulu de katıldı.

Toplantıda iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Milletvekili Recep Şeker, toplantıda Karaman'ın yatırım potansiyeline ilişkin bir sunum yaptı.

Şeker, Karaman'ın Kırgızistan'da tanıtılması için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, İki ülke arasındaki Dış ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılması hedefini yerine getirmek için çaba harcayacaklarını atardı.

Milletvekili Şer-Niyaz Sadık ise Türk yatırımcıların zor zamanlarda kendilerine verdiği desteğin unutulmaz olduğunu aktardı.

Sadık, konuşmasında, "Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla ülkede bütün iş sektörleri darmadağın olduktan sonra siyasi ve ekonomik krizle karşı karşıya kaldık. Ülkeye ilk olarak Türk yatırımcıları geldi. O zor dönemde Kırgız halkına yardım elini uzatan Türk halkını asla unutamayız" dedi.

Sadık, Türk iş adamlarının Kırgızistan ekonomisine katkısının gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, "Kırgız ekonomisine katkı yapan Türk iş adamlarının filmleri çekilmeli. Üniversitelerde gösterilmeli. Türk iş adamlarının ekonomiye verdiği katkı Kırgız halkına anlatılmalı. Kırgız halkı, Türk iş adamlarını iyi tanımalı. Bu görev hükümete düşer. Zenginlik medeniyetle gelişir" diye konuştu.

z İş Geliştirme Platformu Sözcüsü Muhammer Akkaya da "Kırgızistan'da tarım, gıda, hayvancılık, enerjinin yanı sıra birçok alanda büyük potansiyel var. İki gün sürecek toplantıda iki ülkenin fırsatlarını farklı boyutlarıyla öğreneceğiz." ifadesini kullandı.