Karamanlı Hayırseverler Depremzede İki Aileyi Daha Çadırdan çıkarıp Konteynere Yerleştirdi

TAKİP ET

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerde evsiz kalan vatandaşların yaraları sarılmaya çalışılırken, Karamanlıların da bölgeye yardımları devam ediyor.

Evleri yıkılan ve çadırda kalan iki depremzede aile Karaman ve Ayrancı Yardımlaşma Derneği üyelerinin katkılarıyla konteyner evlere yerleştirildi.

Karaman ve Ayrancı Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu tarafından başlatılan konteyner bağışı kampanyası kapsamında bölgeye 7. Konteyner gönderildi. Bu konteynerlerden biri Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde eşi, damadı ve oğlu göçük altında kalan, kızları ve biri 7 aylık torunlarıyla çadırda kalan bir aile ile yine aynı bölgede köyde göçük altından yaralı olarak çıkarılan anne ve çocukları konteynerlere yerleştirildi.

Dernek Başkanı Mustafa Özkurt, “Ailenin erkeklerinin tamamı göçük altında kalarak hayatını kaybetmiş teyzemiz ise kızları ve torunuyla çadırda yaşam sürmeye çalışıyordu. Onu ve çocuklarını konteynere yerleştirdik. Yine çadırda kalan bir ailemize daha konteyneri keslim etti. Her iki ailenin duasına vesile olanlardan, katkıda bulunanlardan Allah razı olsun. Kardeş ailelerimizin ve Türkoğlu’nda Koordinatör Vali olarak görev yapan Karaman Valimiz Tuncay Akkoyun’un Karamanlı hemşerilerimize selamını getirdik. Deprem bölgesindeki çalışmalarımız kapsamında erzak, giyim, çorba, yemek, ayakkabı, konteyner gibi yardımlarımızda bizlere destek olan tüm hemşerilerimize ve dostlarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile bizleri mübarek Ramazan ayına ulaştıran yüce Allah'a sonsuz kere hamdolsun. Ramazan-ı Şerifimiz hayırlara vesile olsun” dedi.