Karamanlı Hatice Kara, Almanya'da Belediye Başkanı Seçilen İlk Türk Kadını olarak Tarihe geçti

TAKİP ET

Aslen Karamanlı olan ve Almanya'nın Baltık denizi kıyısında bulunan Timmendorfer Strand kasabasında yaşayan Hatice Kara, vatandaşı olduğu Almanya'nın tarihinde Belediye Başkanı seçilen ilk Türk kadını oldu.

Belediye Başkanı seçildiği dönemde 33 yaşında olan Hatice Kara, Almanya’nın Antalya'sı olarak bilinen turistik şehir Timmendorfer Strand’da yapılan yerel seçimlerde tüm rakiplerini sandığa gömdü. Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Hatice Kara, 7611 seçmenin bulunduğu şehirde, halkın yüzde 61.7sinin desteğini aldı. Kara, Almanya’da belediye başkanı seçilen ilk Türk olarak tarihe geçti. Timmendorfer Strand şehrinin ilk Müslüman belediye başkanı da olan genç siyasetçi, bana oy veren veya vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Benim için tüm halkım aynıdır ifadelerini kullandı.

1979 Karaman doğumlu Hatice Kara altı çocuklu Kara ailesinin beş kız çocuğundan biri. Eğitimini Kiel Hukuk Fakültesi’ni bitiren ve 5 yıl avukatlık yapan Kara siyasete ilgisini ise çok önceleri daha öğrencilik yıllarında başladığını belirtiyor. Sosyal Demokrat Partili Kara, yüzde 95’i Alman olan Timmendorfer Strand’da Mayıs ayında yapılan seçimde Hıristiyan Demokrat adaya karşı yarıştığı seçimi yüzde 62 oranında oy alarak kazanmıştı.

2012-2018 yılları arasında  Belediye Başkanlığı yapan aslen Taşkale Kızıllarağini köyünden olan hemşerimiz Hatice Kara, görev yaptığı dönemlerde başarılı çalışmalara imza attı. 2015 yılında kanser teşhisi konan ve bir süre bu hastalıkta mücadele eden hemşerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.