Karamanlı Emeklinin, Dar Gelirlinin, Öğrencinin Günahı Ne? BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI DÜNYALARI VAADEDİYOR, BİZİM ADAYLAR SESSİZ

TAKİP ET

Mahalli seçimlere sayılı günler kala Belediye Başkan adayları başta olmak üzere, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üye adayları da yoğun bir çalışma ile seçimleri kazanmak adına imkânları ölçüsünde propagandalarını yürütüyorlar.

Karaman’da Belediye Başkan adayları yapacakları hizmetlerle ilgili projeler ortaya koyarlar. Adayların genelinin projeleri kısmen de olsa benzerlikler içeriyorsa da adayların yapacakları hizmetlerle ilgili kaynak ortaya koymamaları, özellikle yeni yapılaşma ve konut projelerinde Karaman Merkezde bir İmar düzenlemesi yapılmadan merkezi kaderine bırakıp, yeni alanlarda çalışma yapılmasının mantığı pek çok seçmen tarafından eleştirilere neden oldu.

Bu arada, özellikle Türkiye’nin en kalabalık 18 Milyonluk şehri İstanbul’da adayların seçmen vaatleri herkesi kıskandırıyor.

Emeklilere ek para, dar gelirli ailelere birçok destek imkânı, aynı şekilde öğrencilere Belediye Başkan adaylarının sunduğu imkânlar ağızları açık bırakırken, Karamanlı seçmenler de Karaman Belediye Başkanı adaylarından bu tür beklentiye girdiler.

Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar, İstanbul ve bazı büyükşehir Belediye Başkan adaylarının vaatleri gibi bizim adaylardan da bu tür güzel vaatler beklediklerini belittiler.

Vatandaşlar; “Karamanlı emeklilerin, Dar gelirli ailelerin ve öğrencilerin de Büyükşehir adaylarının vaatleri gibi vaatler beklediklerini ancak duyamadık henüz. Bizlerin neyi eksik Büyükşehir vatandaşlarından? Karamanlı Emeklilere aylık 5 Bin TL verecek bir aday yok mu? Dar gelirli ailelere sağlanan birçok imkân Karamanlı dar gelirliler için niye sunulamaz? Karaman’daki öğrencilere de o büyükşehirlerdeki imkânlar sunulamaz mı?

O Büyükşehir Belediyeleri bu imkânları sunarken Karaman Belediyesi niye sunamıyor? İmkânları ölçüsünde isterlerse sunabileceklerine inanıyoruz.” dediler.