Karamanlı Avukata Meslek Onur Ödülü

TAKİP ET

Trafik kazaları, kazaların neden olduğu ölüm ve yaralanmaların azaltılması ve önlenmesi için yaptığı çalışmalar nedeniyle Avukat Burcu Kütahya'ya Meslek Onur Ödülü verildi.

Aslen Karaman’ın Ayrancı ilçesinden olan ve İstanbul’da doğup büyüyen Av. Burcu Kütahya, By Protokol Dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Ödüllerinde Meslek Onur ödülüne layık görüldü. Kütahya ödülünü 24 Nisan Çarşamba günü Ankara’da Ticaret Odası Meclis Salonunda düzenlenen törenle aldı.

İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak  Avukatlık yapan Burcu Kütahya, “Meslekte 19.yıla yaklaştığım bu günlerde yıllardır ülkemizde meydana gelen trafik kazaları, kazaların neden olduğu ölüm ve yaralanmaların azaltılması ve önlemesi için yaptığım çalışmalar nedeniyle basın camiası tarafından  layık görüldüğüm bu ödül için tüm basın mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

Av. Burcu Kütahya kimdir?

1980 yılında İstanbul’da doğan Burcu Kütahya, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da görmüş, 2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Avukatlık stajını İstanbul Barosu’nda yaparak 2005 yılında İstanbul Barosu’na kaydolmuştur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi hukuku üzerine yüksek lisans öğrenimi gören Av. Burcu Kütahya, yüksek lisans öğrenimi sırasında şirketler hukukunun yanı sıra trafik kazaları, hekim hataları ve iş kazalarından kaynaklı ölüm ve bedensel zararlar üzerine akademik çalışmalar yapmıştır. Çeşitli üniversitelerde ve eğitim kurumlarında sermaye piyasaları, ölüm ve bedensel zararlardan doğan tazminat hesaplamaları aktüerya,  adli trafik, adli otomotiv, adli sigorta ve aile hukuku ve mal rejimleri tasfiyesi ile ilgili bilirkişilik eğitimleri alan Av. Burcu Kütahya mesleki faaliyetlerini serbest avukat, aktüer bilirkişi ve trafik kaza analiz uzmanı olarak sürdürmektedir. Av. Burcu Kütahya, İngilizce ve Almanca bilmektedir.