Karamanlı Arıcılara Şeker Desteği

TAKİP ET

Arıların ilkbahar beslemesinde kullanılmak üzere, ilimiz genelinde AKS'ye kayıtlı 426 arıcıya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Karaman Arıcılar Birliği işbirliği ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürlüğünce tahsis edilen 135 ton kristal toz şekerin dağıtımı yapıldı.

Dağıtıma Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan ile beraber katılan Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş yapmış olduğu açıklamada,  proje ile ilimiz merkezde 229, Ayrancı 40, Sarıveliler 79, Ermenek ilçesinde 47 arıcı olmak üzere toplamda 426 üreticinin bu projeden faydalandığını söyledi.
İlimizin Karadağ ile Toroslar, İç Anadolu- Akdeniz geçit kuşağında önemli endemik bitkilere sahip olduğunu bu yüzden Karaman’da üretilen balın kaliteli olduğunu ve balın kalitesinin ülkemizde yapılan yarışmalarla tescillendiğini ifade eden İl Müdürü Şahinbaş, “Bu projede desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye teşekkür ederim” dedi.
Arıcılarla beraber şeker çuvallarını yükleyen İl Müdürü Şahinbaş, bu yıl İstanbul’da düzenlenecek olan bal yarışmasında Karaman üreticilerinden derece beklentilerinin olduğunu söyleyerek arıcılara başarılar diledi.