KARAMAN'I BİRİNCİ YAPAN KETEM PERSONELİ PLAKET İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

TAKİP ET

Kanser taramalarında Karaman'ın Türkiye birincisi olmasını sağlayan Karaman Halk Sağlığı İl Müdürlüğü KETEM personeline İL Müdürü Dr. Altunsoy tarafından plaket verildi.

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) personeline plaket verildi. KETEM personeline plaketlerini veren Karaman Halk Sağlı İl Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, KETEM personelinin kanserle mücadele noktasında önemli çalışmalara imza attığını ve çalışmalara doğrultusunda Karaman'ı kanser taramalarında Türkiye zirvesine çıkardığını dile getirdi.

KETEM personelini çalışmalarından dolayı tebrik eden Dr. Altunsoy, "Kanser ciddi bir hastalık bunun erken teşhis edilmesi de o kadar hayati bir mevzu, bu noktada sizlerin olağanüstü bir gayret sarf ederek ilimizin KETEM çalışmalarında Türkiye birincisi olmasını sağladınız.   Aldığımız bu sonuç bizim için çok önemli. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılarınız artarak devam etmesini  temenni ediyorum" dedi.

Karaman'da her yıl ortalama 200 kişinin kansere yakalandığı söyleyen Dr. Altunsoy, " Toplumun kanser konusunda farkındalığını artırmak, kanser taramalarını yaygınlaştırarak erken teşhisi sağlamak ve bu şekilde önlenebilir kanserleri azaltmak amacıyla ilimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim KETEM 2009 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Burada halkımıza ücretsiz olarak meme muayenesi, mamografi çekimi, meme ultrasonografisi, smear alımı, jinekolojik muayene, gaitada gizli kan testi gibi hizmetler verilmektedir. Bunların yanında köylerden müdürlüğümüz araçlarıyla getirilen vatandaşlarımızın da taramaları KETEM’ de yapılarak kişiler tekrar köylerine götürülmekte, talepler ve ya müdürlük programları dahilinde kanserden korunma yolları ile ilgili eğitimler verilmektedir.

Yapılan bu çalışmaların tek hedefi kanseri önleyebilmek ve ya erken tanı ile yaşam kalitesini yükseltebilmek yani sizi sevdiklerinizle geçirebileceğiniz daha güzel günlere ulaştırabilmek. Bu nedenle ricamız sağlığınızda size düşen sorumluluğun farkında olup taramalarınızı yaptırmanız" diye belirtti.

Kanser de erken teşhis hayat kurtarmakta olduğunun önemini yaptığı her açıklamada vurgulayan Dr. Altunsoy, Karaman Halk Sağlığı İl Müdürlüğü KETEM'de ücretsiz olarak birçok kanser türünün erken tanısına yönelik tarama yapıldığını da hatırlattı.