KARAMAN'DAN SURİYELİLERE 3 TIR YARDIM

TAKİP ET

Karaman toplanan 3 tır yardım malzemesi, törenle Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Karaman İl Müdürlüğü işbirliği ile toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar için Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan tören düzenlendi.

Törene, Karaman Vali Yardımcısı Kaya Çelik, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Hayrat Vakfı Konya Bölge Temsilcisi Adnan Haydaroğlu, yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve KYK ile bir protokol yaptıklarını, protokol kapsamında 3 yardım tırını Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini söyledi. 

Haydaroğlu, “Hayrat Vakfı olarak biz yaksak bin 310’uncu tırımızı Suriye’ye göndereceğiz.  Oradaki çarklar buradaki aziz milletimizin yardımlarıyla dönüyor. Bizim Cerablus, El-Bab ve Halep’den İdil’e gelen kardeşlerimize bu yardımlarımızı gönderiyoruz. Burada yaklaşık 35 ofisimiz 180 çalışanımız var. Bize destek veren aziz halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

KYK Karaman İl Müdürü Enver Yazıbaşı ise yurtlarda bulunan kullanım dışı fakat kullanılabilir malzemeleri Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini dile getirerek, “İl Müdürlüğümüze bağlı yurt müdürlüklerimizde bulunan kullanılabilir ve kullanım dışı olan malzemelerden 800 yatak, 450 yorgan ve 250 yastığı tırlarımıza yükledik” dedi. 

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise, “Burada kardeşliğin yani karındaşlığın bir göstergesini görüyoruz. Paylaşmanın gönül coğrafyasına, gönülden gönüle yol olmanın bir şeklini görüyoruz. Kardeşimizin içerisindeki yangına su dökmenin ne olduğunu görüyoruz. Allah kimseyi savaş ortamında bırakmasın, evinden barkından ayırmasın, ateşlerin içerisinde aç şekilde yaşamayı nasip etmesin. Dünya üzerinde birçok sıkıntılar yaşanıyor. En yakın sıkıntı da kardeşimiz Suriye’de. Çeşitli çekişmeler derken orada birçok mazlum insanın gözyaşı bir türlü dinmiyor, yaklaşık 6 yıldır devam ediyor. Ülke olarak da bizler daha düne kadar aynı Konya Karaman gibi Osmanlının bir eyaleti olan Suriye’deki kardeşlerimize bir kadirşinaslık göstererek kardeşliğin ne demek olduğunu anlayarak, anlatarak yardım elini sürekli uzattık. Şuana kadar 26 milyar TL’nin üzerine burada gördüğümüz gibi devlet, STK, vatandaşlarımız el birliği ile oraya ne varsa döktü. Tabii ki Türk milletine yaraşan budur” ifadelerini kullandı.  

Edilen duanın ardından 3 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Karaman'dan yola çıktı.