KARAMAN'DAKİ ESNAFIN VİTRİNİ DENETLENİYOR

TAKİP ET

İndirimli Satış Reklamlarında tarih bulundurmayan esnaf uyarıldı

İndirimli satış başlangıcı ve bitiş tarihlerini vitrinlerinde ve camlarında belirtmeyen Karaman'daki ticari işletmeler ilgili kanun gereğince denetlenirken, Karaman Ticaret İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre denetimlerin periyotlar halinde devam edeceği de öğrenildi

            Resmi Gazete'de yayımlanan ve 10 Ocak'ta yürürlüğe giren Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinin İndirimli Satış Reklamları başlıklı 14. Maddesi gereğince Karaman Ticaret İl Müdürlüğü personeli Karaman'daki esnafı denetledi.

            Tüketicilerin yapılacak indirimli satışlar hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olması amacıyla ticari işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimler, indirim uygulanacak hususların anlam karışıklığına yol açarak tüketicileri yanıltabilecek veya gerçekte olduğundan daha fazla indirim uygulanıyormuş izlenimi oluşturmaması amacını taşıyor.

            Esnafın ilgili yönetmelik gereğince, indirimli satışın başlangıç ve bitiş tarihleri ile indirimli olarak satışa sunulan mal veya hizmetin miktarı sınırlı ise bu miktarın açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi gerekiyor.

            Karaman Ticaret İl Müdürlüğü gerçekleştirdi denetim faaliyetlerinde; 70 adet ticari işletmeye indirimli satış reklamları hakkında bilgilendirilme yaparken, 21 adet ticari işletmenin indirimli satış reklamı hakkında işlem yaptı. Müdürlük personelince daha sonra gerçekleştirilen denetimlerde hakkında işlem yapılan ticari işletmelerin konuyu sahiplenerek indirimli satış reklamlarını ilgili yönetmelik gereğince düzenledikleri öğrenildi.

            Vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin standartlarının arttırılması amacıyla gerçekleştirilen rehberlik denetimi ile İndirimli Satış Reklamları hakkında bilgilendirilen ticari işletme sahiplerimizin faaliyetlerini 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmelikleri kapsamında düzenlemesi amaçlanmaktadır.

            Ticaret İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, konuyla alakalı kanuna ait uygulama yönetmelikleri ile çok sayıda alana ilişkin ayrıntılı düzenleme yapıldı.