KARAMAN'DAKİ BOŞANMALAR EV SATIŞLARINI ARTIRACAK

TAKİP ET

Karaman'daki inşaat faaliyetleri hakkında vatandaşlara hem bilgi veren hem de uyaran Karaman İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Çolakoğlu, boşanmalar artıkça ev satışlarını artıracağını söyledi

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Karaman Temsilci Başkanı Mustafa Çolakoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; Odaya kayıtlı kaç inşaat mühendisi olduğunu, Karaman'daki inşaat sektöründeki değişimleri ve inşaat alımlarında vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli noktaları aktardı.

Çolakoğlu, “Karaman TMMOB inşaat mühendisleri odamıza kayıtlı 155 adet üyemiz mevcuttur. Bu sayının 27 kişisi işyeri tescil belgeli ve sim belgeli olup mühendis görevlerini ifa etmektedir. Müteahhit hizmetlerinde buna paralel olarak yürütülüyor. 2011 yazı denetimden itibaren müteahhit ve mühendislik bir araya getirilerek denetimi kolaylaştırmak daha kontrollü daha nitelikli ve estetik yapılar yapılıyor” dedi.

            Karaman'da konut satışında ve kiralamasında artış yaşanacağını dile getiren Çolakoğlu, bu durumu şu şekilde açıkladı: “Türkiye'deki boşanma sayısının artmasına paralel olarak Karaman'daki boşanmaların artmasıyla çiftler birbirinden ayrılacak ve ayrı ayrı evlere çıkacak. Bu durumundan dolayı konut satışında ve kirasında artış bekleniyor. Boşanmalar ise, stüdyo daire denilen daha küçük çaplı dairelerin inşasını arttırıyor” sözlerine kullandı.

            YAPILAR ARTIK DAHA DAYANIKLI

            “Karamanda inşaat sektörü son yıllarda sektöründeki değişimle büyü bir atak yaptı" diyen Çolakoğlu, "Binalar yapım yılları ile de değerlendirilmekte 25-30 yıl yeni konutlarda da fiziki ömürlerini tamamladığında da yenileme ihtiyacı doğuyor. Bu yapılar ise  2011 yılından itibaren yapı denetim kontrolü ile daha dayanıklı olarak vatandaşlara sunuluyor. Yeni yapıların ise sağlıklı ve nitelikli olması için kent mimarisine uygun şekilde planlanması gerekiyor. Ayrıca yapılardaki yaşam alanları insan odalıklı ve çevre bilinciyle yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

            KAÇAK EMLAKÇILAR VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

            Vatandaşların güvenli alışveriş yapmaları  için profesyonelleri  tercih etmeleri  gerektiğine dikkat çeken Çolakoğlu, kaçak emlakçılık  konusunda dikkatli davranılması gerektiğine vurgu yaptı. Çolakoğlu, “Kaçak emlakçılar nedeniyle hem satış, hem de kiralama işlemlerinde dolandırıcılık olayı yaşanıyor, insanların mağdur ediliyor” diye belirtti.

            PARA ARZI YATIRIMLARI HIZLANDIRACAK

            “Türkiye ekonomisinin her yıl büyüyen bir eğilim göstermesi inşaat sektöründeki gelişmeyle bağlantılıdır” diyen Çolakoğlu, “Para arzının  hızlanması; ülkeye giren döviz gücünün ivme kazanması ve kredi kuruluşlarının ülkenin kredi notunun pozitifte tutulması yatırımları hızlandıracaktır” sözlerine yer verdi.

            2016 inşaat yılının tüm mühendis mimar müteahhit ve müteşebbis vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Çolakoğlu, “İnşaatlarda oluşabilecek her türlü kazalardan cenab ı hakkın korumasını temenni ederim” dedi.