KARAMAN'DA SULAMA..

TAKİP ET

Karaman'da arazilerini hasat öncesi sulamaya açan çiftçiler bugünlerde maliyetlerle de sıkıntıya düştü.

Geçen yıla göre yağışlarda bu yıl kurak bir sezon geçiren Karaman çiftçisi, yağılar olmayınca Sulama Birliğinden arazilerine su talep ederek kuyulardan su kullanmaya başladı.

Mart ayında başlayan erken sulama sezonu nedeniyle de bölge çiftçisi 2 ay önce kullanmaya başladığı sulama suyunda daha hasat etmeden enerji bedellerinde de ödemede güçlük yaşıyor.

Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, son günlerdeki yağışların yeterli olmadığını belirterek, Sulam Birliği olarak bu yıl kurak bir sezonla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Üyelerinin ve bölge çiftçisinin arazilerini sulamaya Mart ayında başladıklarını dile getiren Başkan Değirmencioğlu;
    “Barajdan, kuyulardan şimdi sulama sağlanıyor. Ancak bunun de üreticilerimize maliyetleri de artıyor. Enerji bedellerinde de ödemeklerde zorlanıyor. Yağışların bol olduğu sezonda çiftçi, hasada yakın sulama yapar ve ödeme planında da zorlanmazdı. Aa şimdi erken başlayan sulama üreticiyi maliyetlerin de artması ile daha da zor durumda bırakıyor. Hasat yapmadan kazanç sağlamadan enerji başta olmak üzere bu tür maliyetlerle kara kara düşünüyor. Umarım önümüzdeki sezon bölgemizde bol yağışlı günler bekleriz.”dedi.