KARAMAN'DA KUTLAMALAR..

TAKİP ET

Karaman'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında, Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce Mümine Hatun Nikah Salonu'nda “Hayatımıza Dokunan Kadınlar” isimli söyleşi düzenlendi.

Düzenlenen söyleşiye bayanlar ilgi gösterdi. 
Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü, yaptığı konuşmada, 
Kadın toplumun en etkili birleştiricisi ve koruyucu unsuru olduğunu söyledi.
“Kadınlarımıza değer vermek geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır” diyen Ünlü “2014 yılında faaliyete geçen müdürlüğümüz Karamanlı kadınlarımızın yeteneklerinin ortaya çıkarılması üretime ve sosyal hayata katkılar sağlaması amacıyla bu zaman a kadar 16 farklı branşta kurslar açılmıştır. 
İlk yıllarda kurslarımızda eğitim alan kadınlarımızın sayısı 250 iken şimdi artık bu rakamlar 800’e ulaştı. 3 yıl içerisinde yaklaşık bin 500 kişi kurslara katıldı. Kıymetli ve değerli eğitimcilerimizin kurslarımızda görevlendiren Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda katkısı çok büyüktür. 
Bedensel ve ruhsal gelişime katkısı büyük olan spor seanslarımızda son üç yılda 700 rakama ulaştık. Her geçen gün artan talep üzerine yeni merkezler açılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle kentimizin bazı mahallelerine yeni merkezler açılması planlanmış ve ilki geçen sene Beyazkent’te açıldı” dedi.
YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK
Yeni hizmet binası açılacağını aktaran Ünlü, şöyle konuştu:
“Bu sene Osmangazi Mahallesi’nde inşaatı devam eden merkezimiz 2017-2018 sezonunda hizmete açılacak. Üçüncü olarak Larende Mahallemizde bir merkez daha yapılacaktır. Merkez binamızda yoğun bir ilgi var. Bu ilgiden dolayı bütün taleplere cevap verme noktasında zorlanmaktayız. Bu nedenle Belediye Başkanımızın girişimi yine merkez binası yapılması sürecine bizi zorlamıştır. Aile yaşam merkezi adı altında açılacak olan yeni binamız çok fonksiyonel olacak ve en kısa zamanda tamamlanacak.” 
SATIŞ YERİ AÇILACAK 
“El emeklerinin değerlendirerek satışa sunulacağı satış yerimiz bu ayın sonunda aktif olarak Taş Bina’mızda açılacak. Kadın aile danışma merkezimizde avukatımız, psikoloğumuz ile kadınlarımıza hizmet veriyoruz. Merkezimizden bugüne kadar yaklaşık 500 kişi faydalandı. Evlilik öncesi verilen hizmete de bin 100 çift katılmıştır.”
Konuşmaların ardından söyleşiye geçildi. Söyleşinin moderatörlüğünü Yasemin Küçükcicibıyık yaptı. 
Söyleşide bayanlar hayatta karşılaştıkları zorlukları katılımcılara anlattı. 
Öğleden sonra devam eden etkinliklerde ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri hizmete açıldı.
Haber: Murat ÖZÜNAL