KARAMAN'DA KANSER İLE MÜCADELE SON HIZ DEVAM EDİYOR

TAKİP ET

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, kanserle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini söyledi..

Kanser taramalarında kullanılan ketem aracının faaliyete geçtiğini gazetemize yaptığı açıklamada kaydeden Karaman Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, kanserle mücadelede verilen hizmetin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini belirtti
    
Karaman halk sağlığı müdürlüğü kanser tarama faaliyetlerinde kullanılmak üzere son teknoloji kanser tarama cihazları ile donatılan ketem aracı faaliyetlerine başladı.
    
Kanser tarama faaliyetlerinde 81 il arasında karaman'ın Türkiye 1'incisi olduğunu gazetemize yaptığı açıklamada hatırlatan Karaman Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, ketem hakkında bilgi verdi. Dr. Altunsoy, “aracımız 2015 model ford cargo kamyondur. içerisinde ise digital mamografi cihazı, cr cihazı (röntgen filmlerini dijital hale dönüştürme cihazı), smear alma için jinekolojik masa, içinde LCD TV olan bekleme odası, bekleme odasında oturma grubu, 2 adet klima, jeneratör, su tankları, 1 adet lavabo, 2 adet kesintisiz güç kaynağı ve laptop yer alıyor” dedi.
    
VATANDAŞLAR DÜZENLİ OLARAK TARAMADAN GEÇİRİLMELİ
    
Dr. Altunsoy, Karaman Halk Sağlığı İl Müdürlüğü olarak, Karaman'da yapılan kanser tarama testlerindeki liderliğimizi koruyabilmek ve kendilerini daha da geliştirmek için, kanser taraması yapılması gereken tüm vatandaşların düzenli olarak taramalardan geçirilmesi hedeflediklerini kaydetti.
    
KESİNTİSİZ HİZMET DEVAM EDECEK
    
Karaman'ın kansere karşı korunması için kesintisiz hizmetin devam edeceğinin altını çizen Dr. Altunsoy, kanserle mücadelede en etkili çalışmaların yapılmasıyla vatandaşların memnuniyetinin daha da arttırılacağını dile getirdi.