Karaman Ziraat Odasından üreticilere önemli duyuru

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odasından yapılan açıklamada, “81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 23-24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına Tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunan çiftçiler, üreticiler ve gıda sektörü sokağa çıkma yasağından muaf tutulan gruba dahil edildi.

Tarım Sektörü Sokağa Çıkma Yasağı

Üreticiler sulama, gübreleme ve ilaçlama gibi işlemler için sadece arazilerine gitmek üzere sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuştur.

Büyükbaş, küçükbaş ve her türlü hayvancılık işletmeleri işletmelerdeki iş ve işlemler için muaf tutulmuştur.

Veteriner Hekimler görevlerini icra ettirmek üzere muaf tutulmuştur. Zirai ilaç bayileri kura sonucunda belirli günlerde muaf tutulmuştur

Fakat merkez mahallelerde ikamet edip köylerdeki tarlalarına araçları ile gideceklerin çiftçilikle iştirak ettiklerine dair belge (çiftçi belgesi) bulundurmaları zorunludur. Bu belgeler ziraat odalarından alınabilir.

Yapılan kontrollerde güvenlik güçlerimizi zor durumda bırakmamak için çiftçilerimizin ziraat odamızdan aldıkları çiftçi belgelerini yanlarında bulundurmaları önemle rica olunur ” denildi.