KARAMAN YATIRIM ORTAMI BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNDE ANLATILDI

TAKİP ET

MEVKA, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, bölgenin yatırım ortamını tanıttı.

 WAIPA (Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği) Genel Kurulu Toplantısı ve 22. Dünya Yatırım Konferansına katılım için giden Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger ve Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Konya ve bölgesindeki Karaman Aksaray illerinde yatırım ortamını tanıtmak ve işbirliklerini geliştirmek üzere çeşitli temaslarda bulundu.
    Program kapsamında ilk ziyaret Dubai Başkonsolosluğuna düzenlendi. Burada Başkonsolos Erdem Ozan makamında ziyaret edilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
    Başkonsolosluk ziyaretinin ardından, Mayıs ayında Mevlana Kalkınma Ajansını ziyaret eden Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası’na iade-i ziyaret yapıldı ve Oda yetkilileriyle Konya ekonomisi ve gelecek döneme ilişkin işbirlikleri ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.
    Oda ziyaretinin ardından Sharjah şehrinde bulunan Expo Centre Sharjah ziyaret edildi. Fuar yetkilileriyle yapılabilecek işbirlikleri ve çalışmalara ilişkin görüşme yapıldı.
    Resmi ziyaretlerin son ayağında ise faaliyet alanı Dubai ve Kuzey BAE bölgesini kapsayan TBC (Türk İş Konseyi) Başkanı Nevzat Esen ile toplantı gerçekleştirildi. Konya ekonomisi ve yatırım ortamı ile ilgili bilgi paylaşıldı.