Karaman Valisi Işık: "İlimizdeki Kovid-19 vakaları azımsanmayacak kadar fazla"

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında kentte devam çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan ile kentte gören yapan basın mensupları katıldı.

“DÜĞÜNLERİ NİKAH TİPİNE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Vali ışık yaptığı konuşmada, “Koronavirüsle mücadele tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaman’da da hızlı bir şekilde devam ediyor. Aldığımız kararlar doğrultusunda düğünlere belirli kısıtlamalar getirdik. Düğünleri nikah tipine dönüştürdük. 75 kişiyle sınırlandırdık ve gelin ile damadın da dans etmeyeceği şekilde düzenleme getirdik. Bu kararları alırken kafamızdan neleri yasaklayalım diye bir karar almıyoruz. Bu kararlarımızın benzerlerini de İçişleri Bakanlığımızda aldı. Biz onlardan görüp de almadık bunları. Biz zaten bu kararımızı hazırlamıştık. Onlardan da aynı şekilde bir karar çıktı. 

İLİMİZDEKİ KOVİD-19 VAKALARI AZIMSANMAYACAK KADAR FAZLA

İlimizdeki Kovid-19 vakaları azımsanmayacak kadar fazla. Bütün alınan tedbirler tamamen toplum sağlığı için alınıyor. Düğünler için davetiye çıkartıyoruz ama bu düğün davetiyeleri adeta ölüm davetiyesine dönüşüyor. Bizde işte bunu önlemek için ülkemizdeki salgını durdurmak için düğünler için önlemler almaya çalıştık. Aynı düzenlemeyi pazarlar içinde düşünüyoruz. 

SEMT PAZARLARINA DÜZENLEME YAPILACAK

İlimizdeki personel sayısının yetersizliğinden hem de sokak girişlerinin fazla olmasından pazarlar sıkı bir kontrol altında tutulamıyor. Bununla ilgili semt pazarlarımızı gezdik ve bazı yerler belirledik. Gerekli girişimlerde bulunarak bunları halkımızın düzenine açacağız. 

Restoran, kafe gibi yerlerde de düzenlemelerimiz oldu. Kapalı alanlarda dört metrede bir kişi oturacak şekilde bir düzenleme yaptık. Açık alanda ise bunun yüzde elli fazlası yani iki metre kareye bir kişi oturacak şekilde olacak masa düzenlemeleri yapılacak” dedi.