Karaman Valisi Işık Görevine Başladı

TAKİP ET

Valiler kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığından Karaman Valiliğine atanan Mehmet Alpaslan Işık görevine başladı.

Işık'ı Valilik binası önünde Özel Kalem Müdürü Seher Kuruçay tarafından çiçekle karşılandı.

Işık daha sonra tören mangasını selamlayarak makamına geçti. Işık, yaptığı açıklamada, Karaman Valiliği için kendilerini onurlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Işık, "Türk Dilinin Başkenti, Atatürk'ün Ata diyarı, Hz. Mevlana'nın annesi, kardeşi ve yakınlarının bağırına girdiği bu kutsal topraklarda görev yapmanın heyecanı içindeyim. Ben 2006 ve 2012 yıllarında yine teftiş dolayısıyla Karaman'da bulundum. O zamanlar Ermenek ve Ayrancı ilçelerinde teftişte bulundum. Daha sonra da merkezde bulundum. Karaman'ın sosya-ekonomik yapısını yakından biliyorum. Bu 6 yıllık aradaki süreçteki gelişimlerini de çok iyi izledim. Karaman'ın artı yönlerini bildiğimden dolayı, eksi yönlerimizi de tamamlayarak Karaman'a çok faydalı görevler yapacağız. Makamlar gelip geçicidir. önemli olan biz buradan giderken bir Allah'tan razı olsun alırsak bizim için en büyük makam odur. Burada tarafsız olarak adil bir şekilde hiç kimsenin güdümüne girmeden görev yapmayı kendime bir ilke edindim. İnşallah o şekildede görevimi tamamlayarak buradan huzur içerisinde ayrılacağıma inanıyorum." dedi.