Karaman Valisi Akkoyun: Sizler Geleceğimizin Teminatı, Milletimizin Umudu, Aydınlık Yarınlarımızın Anahtarısınız"

TAKİP ET

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 12 Eylül Pazartesi günü başlamasının ardından ilimizde ilköğretim haftası programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Parkındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Programa Vali Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasıyla devam etti.

Çalışkan konuşmasında, eğitimin bir milletin kaderi üzerindeki tesir gücünün bilinciyle çalışan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederek, yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını diledi.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’da, “Bugün burada 2022-2023 eğitim-öğretim yılını karşılamanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Yeni eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gözbebeği evlatlarımız, geleceğimizin aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Şuan karşımızda yüreği kıpır atan evlatlarımız arasında şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak geleceğin sporcularını, icra ettiği sanat dallarından söz ettirecek geleceğin sanatçılarını, ürettiği bilim ve insanlığa hizmet edecek geleceğimizin bilim adamlarını, ez cümle istikbalimizi şekillendirecek mimarlarımızı görüyoruz. Bu itibarla her fırsatta dile getirdiğim bir hususu hatırlatmak istiyorum. Evlatlarımızın nitelikli ve donanımlı bir şekilde eğitim alabilmeleri için hiçbir fedakârlıktan geri durmuyoruz. Eğitim ve öğretim için her türlü desteği vermeye, her türlü imkanı seferber etmeye hazırız. Yeter ki gayret edelim, yeter ki çalışalım, yeter ki üretelim. Eğitim ve öğretim sistemimizin mihenk taşları kıymetli öğretmenlerimiz, akıl, kalp, ruh bütünlüğü olan milli ve manevi değerlerimize sahip bir neslin inşa edilmesinde sizlere önemli görevler düşüyor. Sizler Peygamber mesleğini icra eden eğitim neferlerisiniz. Sizler sadece öğretmen değil, aynı zamanda evlatlarımızı eğiten onları doğruluk, iyilik, adalet, hoşgörü, maneviyat, merhamet gibi erdemlerle süsleyen hayatınızla onlara örnek olan çocuklarımızın içindeki cevherleri ortaya çıkaran fedakâr insanlarsınız. Sizlere tüm öğretmenlerimize bu gözle bakıyoruz. Ülke olarak hedeflerimize ulaşmamızda sizin gayretlerinizin ve çalışmalarınızın büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, bu hafta kiminiz ilk defa okula başlamanın heyecanını, kiminiz ise üç aylık uzun bir tatil sürecinin ardından öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanın sevincini yaşıyorsunuz. Bu heyecanlı ve mutlu gününüzde sizlere bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum. Hayatta ahlaklı, vicdanlı, merhametli, hoşgörülü ve özgüven sahibi olmak en az okullardaki başarılarınız kadar önemlidir. Derslerinizde başarılarınızı önemserken aynı zamanda ahlaki durumunuzu ihmal etmeyiniz. Saygı, merhamet, hoşgörü, dürüstlük gibi erdemlerle kendimizi kuşatmalıyız. Öğretmenlerimize, büyüklerimize, arkadaşlarımıza karşı saygılı olmalıyız. Bizler sizin için istikbaliniz için, sizlerin geleceği için daha müreffeh bir ülke için çalışıyor, gayret ediyoruz. Okullarda öğretmenlerimiz, evlerde aileleriniz sizin hayallerinizi gerçekleştirmek için mücadele ediyor. Sizler geleceğimizin teminatı, milletimizin umudu, aydınlık yarınlarımızın anahtarısınız. Kendinize inanın, milletimize inanın. Her bir karışı şehitlerimizin fedakârlıklarıyla yoğrulmuş bu güzel ülkenin, bu güçlü ülkenin gücüne inanın. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan daima gurur duyun” dedi.

Vali Akkoyun, şehit öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve daha nice şehit eğitimcileri de rahmetle andığını ifade etti.

Program şiirlerin okunması, halk oyunu gösterilerinin sunulması, 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği sunmalarının ardından Vali Tuncay Akkoyun, sınıflarda öğrencileri ziyaret ederek kitaplarını dağıttı ve başarılar dileyip onlarla sohbet etti.