KARAMAN TURİZMİ TANITIM VE PROJELERLE KALKINACAK

TAKİP ET

*Karaman'da destek verilen 157 projenin 24'ü kültür turizm ve tanıtım konulu oldu.

KARAMAN TURİZMİ TANITIM VE PROJELERLE KALKINACAK
*Karaman’da destek verilen 157 projenin 24’ü kültür turizm ve tanıtım konulu oldu.
*Karaman Kültür ve Turizm Projelerinde toplamda 24 projede 6 milyon 470 bin TL hibe desteği aldı. 
Karaman kültür ve turizmine ulusal ve uluslar arası tanıtımının yapılmasını sağlayarak büyük bir ivme kazandırılması beklenen çalışmalar hız kazandı.
    Karaman’ın ‘Turizm Çalıştayı’ dün Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlendi.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Mevlana Kalkınma Ajansı İşbirliği düzenlenen Karaman Turizm Çalıştayı’na Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KTSO Başkanı Mustafa Toktay, MEVKA Genel Sekreteri Ayhan Akman, TURSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başaran Ulusoy, KTSO Başkan Yardımcısı Rıza Duru Turizm Seyahat ve Acenta Firmaları, Tur Operatörleri, daire müdürleri katıldı.
Çalıştay, MEVKA desteği ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Sinevizyon tanıtımı ile başladı. 
Ulusal ve Uluslararası düzeyde Karaman’ın Turizm açısından hangi konumda olduğunu ve neler yapılabileceğinin tartışıldığı 1. Karaman Turizm Çalıştayı, yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından Karadağ Toplantı Salonunda devam etti.
TURİZM PROJELERİ VE DESTEKLEMELER
    Çalıştay’da Karaman’ın turizm projeleri için ajans tarafından sunulan hibe ölçekli desteklemeler anlatıldı.
    Mevlana Kalkınma Ajansı bugüne kadar toplam 792 projeye destek verirken, projelere verilen hibe miktarı yaklaşık 100 milyon TL olarak açıklandı.
    Toplamda 157 projede 20 milyon 714 bin TL destek alan Karaman, ajans desteğinden faydalandı.
    KÜLTÜR VE TURİZMDE 24 PROJE
    Karaman’da destek verilen 157 projenin 24’ü kültür turizm ve tanıtım konulu oldu. Projeler arasında İnanç Turizmi, Eko Turizm, Manazan ve İncesu mağaraları teknik destek ve hazırlık aşamaları, Kırsal Turizm, Turizm Çeşitliliği, ve Taşeli Bölgesinin Turizm Potansiyeli başlıca projeler arasında yer aldı.
Karaman Kültür ve Turizm Projelerinde toplamda 24 projeden 6 milyon 470 bin TL hibe desteği aldı. 
Yapılan sunumlarda yine Yardımcısı Doç Dr. Metin Çelik Karaman Turizmi Dünya’ya açılıyor sunumu ile Karaman’da Turizm’in kalkınmasında paket turların önemine dikkat çekerek bölgedeki alt yapı zenginliğinden örnekler sundu.
Katılımcılar tarafından dyapılan bilgi, teknik sunum ve açıklamaların ardından Çlaıştay’ın öğleden sonraki bölümünde misafirler kentin tarihi dokularına ve mekanlarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Çalıştay’ın bugün de çeşitli gezi programları ile devam edecek.