Karaman Tren Garı Seferlerine Başlayacağı Günü Bekliyor

TAKİP ET

Karaman-Konya Hızlı Tren hattı projesinde çalışmalar devam ederken, Karaman Tren Garında da çalışmaların devam ettiği gözlendi.

Karaman Tren Garı Seferlerine Başlayacağı Günü Bekliyor

2011 yılında çalışmalarına başlanan ve tamamlanıp seferlerine başlanamayan hızlı tren hattı projesinde bu yıl önemli çalışmalar kaydedildi. 
Çalışmalar kapsamında, Konya-Karaman kesiminde altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemeleri tamamlanarak hat elektrikli hale getirildi. Sinyalizasyon çalışmaları tamamlandı. Demir yolunda, 74 köprü ve menfez, 11 yaya alt ve üstgeçidi inşa edildi.
2021 yılının Şubat ayında deneme sürüşleri gerçekleşti.
Mart ayında turkuaz vagonlu test treni test sürüşlerine başladı. Proje kapsamında hız, sinyal ve teknik testler ise halen devam ediyor.
Proje kapsamında Karaman Tren Garında da önemli çalışmalar yapıldı. Alt ve üst yapı tamamen yenilendi. Tarihi gar binası ve yanında bulunan bina yenilendi. 
Merdiven ve yolcu peronlarının yapımının tamamlanmasının ardından hızlı tren işletmesinde kullanılmak amacıyla cam seperatör ve kabin yapım çalışmaları da tamamlandı. 
Gar çevresinde ise çevre düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevrede bulunan alanlara yeni çim ekilirken, otoparkın bulunduğu alana ise çiçeklikler konuldu. 
Projenin tamamlanmasıyla Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşecek. Seferlerin ne zaman başlayacağına dair henüz bir resmi açıklama yapılmadı.