KARAMAN TIP FAKÜLTESİ MÜJDESİ BEKLİYOR

TAKİP ET

Karaman tarihi günlerden birini yaşıyor.


KARAMAN TIP FAKÜLTESİ MÜJDESİ BEKLİYOR
    Karaman tarihi günlerden birini yaşıyor.
    Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yarın Karaman’da başta Ak parti Karaman 6. Olağan İl Kongresine katılacak, daha sonra da 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanında (saat 15) Karaman halkı ile buluşacak ve yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılışını yaparak, Karamanlılara hitap edecek.
    Sayın Cumhurbaşkanım; 400 Yılı aşkın tarihi ve kültürü ile, Türkçe’ye Başkentlik yapan, Hz. Mevlana ve Yunus Emre gibi ünü Türk düşünürleri bağrında barındıran, girişimcilik ruhu ile Türk ekonomisinde önemli yere sahip dinamikleri ile bir Sanayi kenti olan Karaman, son 15 yılda aldığı önemli hizmet ve yatırımları ile Orta Anadolu’nun paralayan bir yıldızı olmuş ve bu hizmet ve yatırımları kazandıranlara da her zaman destek olmuş, her zaman devletinin yanında durmuş ve durmaya da devam etmektedir.
    Sayın Cumhurbaşkanımız; Karaman yapımı devam eden yatırımlarla, özellikle Karaman Havaalanı başta olmak üzere, yollar ve Hızlı Trenle de gelişimini daha da artıracaktır.
    Buradan Karaman’a bugüne kadar yapılan bu önemli hizmet ve yatırımların kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız siz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Hükümetleri Başbakanları, Bakanları ve gururumuz hemşehrimiz Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, Milletvekillerimiz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız ve diğer ismini sayamadığımız herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.
    Bugün Karaman yaklaşık 250 bin nüfusunun yanında, komşu İlçelerimiz Mut ve Ereğli’ye de önemli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetlerin başında da Sağlık hizmetleri gelmektedir.
    Sayın Cumhurbaşkanımız, işte bu noktada; Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde açılacak olan bir Tıp Fakültesi, Karaman ve diğer komşu İlçelerimizle birlikte yaklaşık 600 bin nüfusa hizmet verecektir.
    Karaman halkı bugün sizden YÖK’te beklemekte olan KMÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluşu ile ilgili bir müjde bekliyor.
    Bu müjdeyi Karamanlılardan esirgemeyeceğinizi biliyoruz ve bugün 15 Temmuz Aktekke Meydanında Karaman halkını vereceğiniz Tıp Fakültesi Müjdesi ile sevince boğacak ve büyük bir mutluluk yaşatacaksınız.
    Karaman Yerel Basını olarak, sizleri Karaman’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz ve Karaman halkı adına da saygılarımızı sunuyoruz.