Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Berat Kandili Mesajı

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan Berat kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda; 

“Kandil geceleri, insanlarımızın ruhunu aydınlatan, manevi değerlerimizin güç kazandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği çok özel gecelerdir. Mübarek üç ayların sonuncusu, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden biri olan “Berat Kandili” ni vesile bilerek  kırgınlıklara son vermeli, insanların mutluluğu için dua etmeliyiz.  Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız. 

Bu duygularla Berat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hakimiyetine vesile olmasını dileriz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı temenni eder; sevgi ve  saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verdiler."